03 iul. 2024 | 10:04

Anunțul ANM după furtunile de cod roșu în România. Ce se întâmplă cu vremea

Vremea Meteo
Anunțul ANM după furtunile de cod roșu în România. Ce se întâmplă cu vremea
Două coduri de instabilitate atmosferică accentuată pentru astăzi

Vremea se schimbă de la o zi la alta, și de la valori termice caniculare s-a trecut relativ rapid spre unele mai scăzute. Cu toate astea, anunțul ANM după furtunile de cod roșu în România explică ce se întâmplă cu vremea în următoarea perioadă.

Două coduri de instabilitate atmosferică accentuată pentru astăzi

După ce ieri seara, în mai toate regiunile afectate de caniculă, vremea s-a mai răcit, aducând și precipitații, inclusiv în București, ANM vine cu noi prognoze meteo deloc îmbucurătoare.

Cod galben de ploi torențiale și vijelii în România. Zonele în care scăpăm de caniculă

ANM a emis nu mai puțin de patru avertizări de cod galben

Pentru ziua de azi au fost emise două avertizări meteo de cod galben, respectiv cod portocaliu, iar anunțul ANM după furtunile de cod roșu în România, explică ce se va întâmpla cu vremea în zilele care urmează.

Cod galben de instabilitate atmosferică

Dacă în cursul zilei de 1 și 2 iulie au fost cel puțin 4 avertizări meteo emise, pentru astăzi s-a menținut doar cea de cod galben de instabilitate atmosferică, fiind valabil până în jurul orei 11:00, în Crișana, Transilvania, dar și în celelalte regiuni:

„În Crișana, nord-vestul Transilvaniei și local în Banat, Maramureș, Muntenia și Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Miercuri (3 iulie) manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării.”, spune ANM.

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată

Tot pentru astăzi a fost emis și acest cod portocaliu, iar vremea o ia razna din nou, în special păentru zona Olteniei, parte din Transilvania și Muntenia, dar și în jumătatea de nord a Moldovei:

„În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local în Banat și în Maramureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp.”

De când scad brusc temperaturile în România. ANM anunță val de frig și furtuni violente în țară

Canicula va persista în sud-estul și estul țării!

În cursul serii de 2 iulie, în anumite zone din România au avut loc furtuni care au provocat pagube materiale, au pus la pământ o pădure de brazi, la Văleni, în judeţul Maramureş, iar ploi torenţiale au făcut ravagii şi în județele Suceava şi Mureş.

Care este anunțul ANM după furtunile de cod roșu în România

Ieri, pe 2 iulie, a fost publicată și prognoza estimată pentru luna iulie, iar anunțul ANM după furtunile de cod roșu în România spune la ce să ne așteptăm în perioada următoare.

Anuntul ANM dupa furtunile de cod rosu in Romania. Ce se intampla cu vremea

(foto: ANM)

Așa se face că până pe 8 iulie, temperaturile vor reveni la valori ridicate, fiind ceva mai accentuate în sud-estul teritoriului, iar din punct de vedere al precipitațiilor, „cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în zonele montane, centrale și nordice”, spune ANM.

Pentru următoarea perioadă, între 8 și 15 ale lunii, NM după furtunile de cod roșu în România este că „Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile”, iar precipitațiile vor avea caracter deficitar, cu excepția „extremității de est, de sud și de sud-est a țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale”, mai precizează meteorologii.

Anuntul ANM dupa furtunile de cod rosu in Romania. Ce se intampla cu vremea

(foto: ANM)

În următoarele două săptămâni, 15-22, respectiv 22 – 29 iulie, se anunță mici modificări ale temperaturilor, dar nu cu mult, dar preponderent în sudul României. De cealaltă parte, cantitățile de precipitații pentru această perioadă, „vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării”, conchid meteorologii ANM.

PlaySport
BREAKING NEWS: Decizie fără precedent a lui Marcel Ciolacu! Niciun premier nu a mai făcut asta în istoria României
Stiri din Lume
Loredana Chivu, cu tatuajul INTIM la VEDERE! Apariție INCENDIARĂ în slip MINUSCUL
Stirile PROTV
Accident îngrozitor pe munte. O femeie, târâtă de teleferic până în prăpastie, sub ochii soțului și copiilor
EVZ.ro
Mari reduceri pentru români. Unde pot să zboare extrem de repede
Digisport.ro
Gigi Becali a vrut să dea lovitura verii, dar a rămas "mască": ce salariu i-a cerut Andrei Rațiu
PRO TV
Neti Sandu dărâmă miturile despre horoscop: ”Am zis că Gemenii înșală cel mai mult... Cred că și Peștii!”. Ce spune despre restul zodiilor
Adevarul
De ce nu au românii productivitatea germanilor? „Primul vinovat este managerul”
BZI.ro
Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să o incinerezi!”
Spynews.ro
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
De necrezut! Ce diagnostic crunt a primit Emily Burghelea din partea medicilor, după accidentul din Mauritius. S-a fotografiat rasă în cap, înainte de operație
Impact.ro
WOW! Andreea Bănică, foto INTERZISE! A apărut AȘA și i-a BLOCAT pe toți!
Ego.ro
Ți se rupe sufletul! Emily Burghelea, imagini SFÂȘIETOARE de pe patul de spital. A fost rasă în cap și urmează să fie operată. ”Am lacrimi în ochi și aștept”
Parteneri
Cine e profesoara care a murit în timpul examenului de Bacalaureat
Redactia.ro
Cât costă un sejur de 8 zile la mare, în România. Un român a făcut calculul exact: „Cu banii ăia mergi în Grecia liniștit”
Click.ro
Gina Pistol, în costum de BAIE! Cum ARATĂ când RENUNȚĂ la haine
Vocea.biz
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat o prăjitură cu marijuana. Mama ei spune că nu se mai oprea din râs
Digi24
Divorț neașteptat în showbizul românesc! A pierdut sarcina și apoi s-a despărțit de soț în cel mai mare secret
Unica.ro
Teo Trandafir, topită după Valeriu Gheorghiță. Monica Bîrlădeanu a aflat de la televizor
EVZ.ro
Cei patru membri ai familiei care au murit în accidentul devastator din Suceava, conduși pe ultimul drum! Imagini dureroase de la înmormântare / FOTO
Spynews
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
Capital.ro
Ce mâncăm la 40 de ani ne poate afecta sănătatea chiar și după câteva decenii. Concluziile celui mai recent studiu Harvard
Antena 3
La doar două luni de la divorț,a spus motivul real al despărțirii. Ce i-a făcut fostul soț după separare: „Nu am avut încotro ...”
Avantaje
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Mediaflux
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Spynews.ro
Horoscopul banilor pentru luna iulie. Astrele ajută 3 zodii și le sfătuiește pe celelalte să fie atente cu cheltuielile
Realitatea.net
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă. Actrița demonstrează că e o femeie superbă
Antena 1
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Impact.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!
Shtiu.ro