Anunț uriaș pentru Novak Djokovic. În ce mare turneu poate juca fostul lider ATP

Anunț uriaș pentru Novak Djokovic. În ce mare turneu poate juca fostul lider ATP
Novak Djokovic ar putea avea ocazia de a-și apăra titlul la următorul turneu de Grand Slam al anului

Anunț uriaș pentru Novak Djokovic. Fostul lider ATP trece printr-o perioadă dificilă, din cauza refuzului său de a se vaccina anti-Covid 19. După ce a fost expulzat din Australia, Nole a pierdut și șefia clasamentului mondial masculin, în favoarea rusului Daniil Medvedev. După ce a participat la turneul de la Dubai, unde a fost eliminat în sferturi, pentru jucătorul sârb nu era foarte clar la ce competiții mai poate juca în următoarea perioadă. Novak Djokovic pare să aibă noroc, el primind o veste importantă în acest sens.

Anunț uriaș pentru Novak Djokovic

Anunț uriaș pentru Novak Djokovic. Deținătorul a 20 de titluri de Grand Slam a avut un început de 2022 extrem de tulbure. Și totul i s-a tras de la refuzul său de a se vaccina anti-Covid 19, o condiție pentru participarea la majoritatea turneelor din circuitul profesionist.

Novak Djokovic a ratat ocazia de a-și apăra titlul la Australian Open. În plus, el a pierdut și șefia ierarhiei ATP în fața rusului Daniil Medvedev. Djokovic a recunoscut că va juca la orice competiție unde organizatorii îi vor permite să participe nevaccinat.

„Trebuie să respect regulile. De fiecare dată când mi se va permite să joc la un turneu, voi încerca să merg în țara respectivă și să o fac. Oricum, nu intenționam să joc un sezon întreg. Plănuiam să dau tot ce pot la turneele de Grand Slam și la câteva dintre cele Masters 1000. Acum, situația este diferită pentru mine, e clar. Nu am de ales. Voi merge și voi juca unde pot, de fiecare dată când voi avea această oportunitate”, a spus Novak Djokovic, înainte de turneul de la Dubai, conform gulfnews.com.

În ce mare turneu poate juca fostul lider ATP

Novak Djokovic pare să aibă noroc, totuși, în condițiile diminuării pandemiei și relaxării măsurilor sanitare în multe țări. Joi, premierul francez Jean Castex a anunţat suspendarea paşaportului de vaccinare împotriva coronavirusului la data de 14 martie. Acest lucru i-ar permite sârbului să participe în mai la turneul de la Roland Garros, scrie The Guardian. 

„Situaţia se îmbunătăţeşte datorită eforturilor noastre colective. Sunt întrunite condiţiile pentru o nouă fază de relaxare a măsurilor. Începând de luni, 14 martie, vom suspenda aplicarea paşaportului de vaccinare oriunde se aplică acum. A doua măsură valabilă de la aceeaşi dată, încheierea obligativităţii purtării măştii, cu excepţia transportului în comun”, a spus Jean Castex, conform sursei citate

În consecință, Novak Djokovic ar fi liber să ia startul atât la turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, în perioada 9-17 aprilie, dar și la Roland Garros, 22 mai – 5 iunie, el fiind deținătorul titlului în ambele competiții. Mai mult, Marea Britanie pregătește la rândul său o relaxare a restricțiilor provocate de Covid-19, iar organizatorii de la Wimbledon intenționează să permită participarea tuturor jucătorilor, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu.

Novak Djokovic tocmai s-a despărțit de antrenorul Marian Vajda (56 de ani), omul alături de care lucra de peste 15 ani. În plus, sponsorul său, Peugeuot, a anunțat ruperea contractului cu jucătorul sârb, fără a anunțat motivele deciziei. Dar, vestea primită din Franța, îi oferă lui Novak Djokovic gura de oxigen de care avea nevoie în acest an atât de turbulent pentru cariera sa.