Anunț trist despre Jocurile Olimpice. Ce au decis organizatorii competiției de la Tokio

Anunț trist despre Jocurile Olimpice. Ce au decis organizatorii competiției de la Tokio
Anunț trist despre Jocurile Olimpice. Ce au decis organizatorii competiției de la Tokio

Jocurile Olimpice se confruntă cu probleme tot mai mari. Competiția de la Tokio este programată să se desfășoare între 23 iulie – 8 august, după ce a fost amântă cu un an din cauza pandemiei. Dar situația sanitară din capitala Japoniei nu s-a îmbunătățit, astfel că autoritățile au fost nevoite să ia o decizie dură.

Anunț trist despre Jocurile Olimpic

Jocurile Olimpice de la Tokio riscă să devină cele mai năpăstuite din întreaga istorie a olimpismului modern. După e au fost amânate cu un an, competiția se confruntă cu mari probleme cauzate de situația pandemiei de coronavirus. Organizatorii au anunțat, în timp, tot felul de măsuri restrictive, ei interzicând, printre altele, accesul fanilor străini pe arenele olimpice. Chiar și cei autohtoni erau nevoiți să respecte multe norme sanitare și nu se permitea un număr mai mare de 10.000 la întrecerile sportive.

Tot din cauza pandemiei, pentru prima oară în istorie, traseul public pe străzile din Tokio al torței olimpice a fost anulat. Au fost permise doar câteva ceremonii în anumite locuri din metropola niponă, dar fără spectatori. Joi, pe o vreme ploioasă, Yuriko Koike, guvernatorul oraşului Tokyo, a marcat startul ultimei părţi a ştafetei cu două săptămâni înainte de startul JO.

Din cauza impactului noului coronavirus, a fost uneori imposibil să fie purtată torţa pe drumurile publice. Însă trecându-se peste situaţia dificilă cu dorinţele puternice ale tuturor celor din ţară şi prin diverse mijloace, s-a ajuns la acest punct, ca o cale de speranţă. Mi-ar plăcea ca cei din ştafetă să poarte torţa cu tot sufletul şi astfel aceasta să ajungă la Stadionul Olimpic”, a spus Koike de pe scena instalată la Stadionul Olimpic din Tokio, citat de news.ro.

Ce au decis organizatorii competiției de la Tokio

„Bomboana de pe colivă” a venit sub forma deciziei autorităților de a decreta starea de urgență în Tokio, din cauza cazurilor crescute de Covid-19. Astfel, Jocurile Olimpice 2020 se vor desfășura, într-o premieră nedorită, fără spectatori. Anunţul a fost făcut de ministrul pentru JO, Tamayo Marukawa, informează Agerpres. La rândul său, Seiko Hashimoto, preşedintele Tokyo 2020, a spus că îi pare foarte rău că Olimpiada va avea loc „într-un format foarte limitat”.

Este regretabil că Jocurile Olimpice se vor desfăşura într-un format foarte limitat, din cauza propagării coronavirusului. Îmi pare rău pentru cei care au cumpărat bilete”, a declarat Seiko Hashimoto, preşedintele Tokyo 2020.

Organizatorii au mai anunțat că, deși nu vor permite accesul spectatorilor la întrecerile olimpice, măsura poate fi schimbată dacă situația pandemiei evoluează spre bine. Măsura de extindere a stării de urgenţă, care va intra în vigoare luni, 12 iulie, va fi valabilă până pe 22 august. Aceasta va fi cea de-a patra stare de urgenţă la Tokyo de la începutul pandemiei, în primăvara anului trecut. Delegația României va deplasa în Japonia 100 de sportivi calificați la 17 discipline. Dar Olimpiada este deja grav afectată de numărul mare de retrageri de la startul competiției. Oricum, va fi „Olimpiada tristă” sau „Olimpiada porților închise”.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI