Anunț pentru toți românii cu centrale termice de apartament. Cum faci economie la gaz

Anunț pentru toți românii cu centrale termice de apartament. Cum faci economie la gaz
Specialiștii recomandă diferite modalități de a vă reduce factura la gaz

Dacă utilizați gaz natural în casa dvs., factura poate fi destul de scumpă. Nu vă faceți griji, totuși! Există mai multe strategii pentru a reduce factura la gaz. O modalitate ar fi reducerea consumului de energie și creșterea eficienței energetice a casei.

Cum să vă reduceți factura la gaz

O modalitate recomandată de specialiști pentru a vă micșora factura la gaz ar fi reducerea consumului de energie. Acest lucru îl puteți face prin coborârea termostatului.

Dacă termostatul dvs. este setat la o temperatură ridicată, factura la gaz va fi costisitoare.

Încercați să vă reduceți termostatul cu câteva grade pentru a vă reduce factura cu 5-10%.

O altă modalitate ar fi să opriți focul când nu sunteți acasă. Nu țineți căldura aprinsă în casă atunci când nu este necesar.

Opriți căldura când sunteți la serviciu sau plecați în weekend. Energia economisită va reduce costul facturii la gaz.

Specialiștii mai recomandă economisirea de energie cu supapele radiatorului. Unele zone din casa ta trebuie să fie mai calde decât altele.

De exemplu, poate fi important pentru dvs. să mențineți podeaua principală caldă, în timp ce subsolul poate fi puțin mai rece.

Puteți controla căldura instalând supape pe fiecare radiator din casa dvs.

Aceste supape cu autoreglare vă permit să controlați temperatura fiecărei încăperi prin ajustarea cantității de apă fierbinte către radiator.

Dacă nici asta nu ajută, puteți recurge la reducerea utilizării încălzitoarelor personale. Încălzitoarele personale sau spațiale consumă multă energie.

În plus, sunt un mod ineficient de încălzire a suprafețelor mari. Evitați să le utilizați și, în schimb, căutați modalități mai eficiente de a vă încălzi.

O variantă ar fi îmbunătățirea izolației casei. Dacă doriți să încălziți doar un spațiu mic, un încălzitor personal poate fi mai eficient decât încălzirea întregii case cu o sobă.

Alegeți un încălzitor radiant, care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât alte modele.Anunț pentru toți românii de la bloc cu centrale termice de apartament. Cum faci economie la gaz

Reducerea facturii la gaz prin modificări în jurul casei tale

Dacă variantele propuse anterior nu ajută, poate ar fi cazul să faceți anumite modificări în casă și în jurul acesteia.

Păstrați toate orificiile și ușile interioare deschise dacă aveți aer forțat. În mod obișnuit, se crede că închiderea orificiilor de aerisire și a ușilor camerelor neutilizate va reduce consumul de energie.

Acest lucru crește de fapt costul facturii de gaz. Păstrați toate orificiile de aerisire și ușile interioare din casă deschise pentru a promova fluxul de aer.

Cu toate acestea, dacă reglați o supapă a radiatorului pentru a reduce temperatura unei anumite camere, puteți închide ușa camerei respective pentru a preveni scurgerea aerului mai rece în încăperile mai calde.

O altă variantă ar fi să închideți ferestrele și ușile exterioare. Dacă vă lăsați ferestrele sau ușile exterioare deschise în timpul lunilor reci, aerul cald va ieși pur și simplu.

Asigurați-vă că păstrați toate ferestrele și ușile exterioare închise. Dacă există un spațiu sub o ușă, înfășurați un prosop și așezați-l pe tocul ușii pentru a bloca aerul rece.

Dacă aveți montate jaluzele, păstrați-le deschise în timpul zilei și închise noaptea. În timpul zilei, păstrați jaluzelele, sau perdelele deschise pentru a lăsa lumina soarelui să intre.

Acest lucru vă va ajuta să vă încălziți casa. Când soarele apune, închideți toate jaluzelele, sau perdelele pentru a păstra aerul cald.

Dacă nu aveți jaluzele sau perdele, folosiți panouri izolate pentru a vă acoperi ferestrele. Panourile izolate pot împiedica scurgerea aerului rece prin ferestrele de sticlă.

Aceste panouri sunt de obicei realizate din plăci de spumă și pot fi găsite în magazinele de îmbunătățire a locuințelor.

Măsurați-vă ferestrele înainte de a vă îndrepta către magazin, astfel încât să puteți achiziționa panouri de dimensiunea corectă.

Apăsați panourile pe ferestre, apoi folosiți benzi de bandă magnetică pentru a fixa panourile pe rama ferestrei.

Mai există varianta să vă acoperiți ferestrele cu izolație din folie de plastic ca alternativă.

În lunile reci, punerea izolației cu folie de plastic peste ferestre vă poate ajuta să preveniți căldura să scape din acasă.

Reducerea facturii la gaz prin întreținere regulată

O altă modalitate este să aveți grijă de întreținerea instalațiilor de gaz. Astfel că, asigurați-vă întreținerea aparatelor pe gaz în fiecare an.

În fiecare an, ar trebui să aveți un tehnician care să inspecteze și să întrețină orice aparat pe gaz pe care îl aveți, cum ar fi o sobă sau un încălzitor.

Întreținerea corectă a aparatelor poate preveni defecțiunile pe lângă scăderea facturii la gaz.

Chemați un profesionist să vă sigileze conductele de aer. Este posibil ca aerul cald să scape prin găuri sau fisuri în jurul conductelor de aer.

Apelați la un profesionist și cereți-i să etanșeze conductele de aer din casa dvs. Acest lucru vă va ajuta să păstrați aerul cald în interior și să vă reduceți factura la gaz.

Deși scăderea termostatului din casa dvs. va economisi bani pe factura la gaz, nu reduceți atât de mult căldura, nu dealta dar nu este recomadnat ca dvs. și membrii familiei dvs. să stați în frig.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI