Anunţ pentru românii cu venituri mai mici de 2.000 de lei. Este vorba de nişte bani în plus

de: Manolică Anca
25 08. 2023

Vești importante de la stat pentru românii care au venituri mai mici de 2.000 de lei și care beneficiază de carduri de energie. Peste două milioane de persoane urmează să beneficieze de cea de-a doua tranșă de bani pentru utilizare în plata facturilor. Iată care este data limită până când îi vor putea folosi și ce se va întâmpla cu aceste carduri din 2024.

Anunț important privind cardurile de energie

Cardurile de energie reprezintă o măsură ce a fost o gură de aer peste peste 2 milioane de români aflați în situații vulnerabile. Cei cu venituri sub 2.000 de lei au putut beneficia sprijin pentru a își putea plăti facturile la energie și căldură.

Anul acesta, prima tranșă de bani, de 700 de lei, s-a acordat începând cu luna februarie 2023 și s-a putut folosi până la 30 iunie 2023, urmând ca cea de-a doua să se acorde începând cu luna septembrie 2023 și să poată fi folosită până la data de 27 decembrie 2023.

Vor fi, de altfel, ultimii bani acordați de guvern deoarece cardurile de energie cu bani europeni vor fi sistate din 2024. Informaţia a fost confirmată ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, Uniunea Europeană luând decizia de a nu mai prelungi măsurile de sprijin.

Citește și: Anunţ pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei. Este vorba de mai mulţi bani

La ce se pot folosi acestea

Cu cei 700 de lei se pot plăti următoarele servicii sau produse: energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, butelie, butan, lemn de foc, rumeguș, cărbune, păcură, peleți, brichete, combustibili lichizi sau solizi și orice alte materiale de încălzire ce se pot folosi la încălzirea locuințelor.

La nivel naţional, până în prezent, s-au emis și distribuit peste două milioane de carduri de energie destinate românilor vulnerabili și au fost soluționate 17.700 anchete sociale. Cei mai mulți oameni au ales să utilizeze acest card în orașe precum București, Iași, Suceava, Bacău și Prahova, unde s-au înregistrat cele mai multe plăți.

La finele anului trecut, Uniunea Europeană, se afla în mijlocul unei crize energetice acute, alimentate de invazia Rusiei în Ucraina, statele membre investind apoi sute de miliarde de euro în reduceri de taxe, alocaţii şi subvenţii pentru a reuși să facă față crizei.

Citește și: Veste cumplită pentru români. S-ar putea întâmpla cu facturile chiar din iarnă, gata cu ajutorul de la stat