24 aug. 2023 | 16:46

Anunţ pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei. Este vorba de mai mulţi bani

Social
Anunţ pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei. Este vorba de mai mulţi bani
Guvernul nu renunță la prgoramale sociale

Deși există un deficit bugetar major, actualul guvern anunță noi măsuri sociale, mai ales pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei. Concret, conform ministrului Marcel Boloș, este vorba de mai mulţi bani pentru acești români, stabiliți încă din aprilie-mai a.c. Citește mai departe și vezi detaliile.

Marcel Boloș face un anunţ pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei

La penultima ședință de guvern, s-a stabilit menținerea programelor cu caracter social îndreptate spre românii cu pensii calculate sub 1.700 de lei.

Vezi și: Guvernul a luat decizia pentru anumite categorii sociale. Era de aşteptat

Conform datelor, planul actualei guvernări este să aloce fonduri, prin intermediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Muncii, pentru aceste categorii sociale de români, fiind vorba de acele ajutoare sub formă de pachete de mâncare, livrate direct la domiciliul acestora, precum și subvențiile pentru asistența medicală:

”Deja este scos în dezbatere publică pentru a asigura aceste tipuri de servicii la domiciliul persoanelor vârstnice.

Avem în vedere o limită de venit care este aplicabilă acum și pentru voucherele de alimente, respectiv 1.700 lei. Intenționăm ca prin aceste servicii, cele de catering, dar și cele de asistență medicală primară, să venim în ajutorul persoanelor vârstnice. Noi aici avem și propusă o limită de vârstă, respectiv 60 de ani.

Și din acest punct de vedere, bugetul care este alocat în programul operațional `Incluziune și demnitate socială` este în jur de aproximativ 150 de milioane de euro.”, declara în luna mai Marcel Boloș.

Ministrul spune că este vorba de mai mulţi bani

Deși acest gen de programe erau deja demarate încă din ianuarie 2022, pe fondul actualei situații bugetare, nu mai exista siguranța că acestea vor continua.

Vezi și: Când intră pensiile pe card în august 2023. Ziua în care se fac plățile. Anunțul momentului pentru toți pensionarii

Dar, așa cum declara Marcel Boloș, pe vremea când era la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, aceste programe vor fi stabile și rămân în vigoare, menționând în același timp că sumele alocate pentru românii care au pensii sub 1.700 de lei vor fi considerabil mai mari.

Este un pachet consistent de măsuri românii care au pensii sub 1.700 de lei

Deficitul bugetar, deja la peste 40 de miliarde de lei, pune mari probleme la Ministerul Muncii și, în aceeași măsură, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, având în vedere că parte din fondurile de susținere a acestor proiecte sunt asigurate și de la bugetul de stat, pe lângă cele atribuite de Comisia Europeană.

Anunt pentru romanii cu pensii sub 1.700 de lei. Este vorba de mai multi bani

”Venim în ajutorul persoanelor vârstnice” – Marcel Boloș

Cu toate astea, Marcel Boloș asigura în luna mai a.c. aceste categorii sociale că ”e un pachet consistent pentru a putea ajuta cât mai multe persoane vârstnice și a putea asigura îngrijirea la domiciliu.”:

”Noi încercăm să selectăm la apelul de proiecte pe care îl organizăm acești prestatori de servicii, sunt furnizori de servicii sociale calificați care ar putea fi angrenați în acest domeniu.

Cu alte cuvinte, ONG-urile care vor fi selectate sau autoritățile locale care vor dori să se implice prin serviciile sociale pe care le au la dispoziție pot să contribuie la implementarea acestor categorii de proiecte”, a mai explicat Marcel Boloș, în luna mai a acestui an.

Vezi și: Vestea momentului despre voucherele sociale. Când intră banii pe carduri, de fapt

Mai rămâne de stabilit data la care aceste programe pentru românii care au pensii sub 1.700 de lei vor fi demarate.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Simona Halep, în lacrimi. Veste CRUNTĂ despre campioana României
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Iohannis se RETRAGE! ANUNȚ surpriză de la Palatul COTROCENI
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro