Anunț oficial din partea AFI Europe. Sute de bucureșteni vor beneficia de asta

Anunț oficial din partea AFI Europe. Sute de bucureșteni vor beneficia de asta
Anunț oficial din partea AFI Europe. Sute de bucureșteni vor beneficia de asta

AFI Europe România a terminat dezvoltarea fazei I a AFI City, primul proiect rezidențial al companiei pe piața locală. Astfel, AFI City este primul proiect rezidențial care este de amploare al companiei în România, situat în sectorul 1 al Capitalei, lângă stația de metrou Laminorului.

Anunț oficial din partea AFI Europe

Această investiție pentru prima fază se ridică la 16 milioane de euro, iar TGC a fost desemnat drept contractor general pentru prima fază a proiectului.

De menționat este că –  construcția AFI City a început în a doua parte a anului 2018. Compania menționează că Faza 1 a fost vândută în totalitate și se află, momentan, în proces de predare către noii locatari. De altfel, prima fază a complexului AFI City constă în 190 de apartamente și 228 de locuri de parcare supraterane, care sun amplasate în cartierul Bucureștii Noi.

„ AFI City este primul nostru proiect rezidențial în România, bazat pe expertiza noastră pe piața locală, prin proiecte de retail și de birouri, cât și pe experiența noastră extinsă din sectorul rezidențial, pe alte piețe europene, cum ar fi Cehia, Polonia, Serbia și Bulgaria. Vom continua dezvoltarea proiectelor noastre în România, în condițiile în care angajamentul nostru față de comunitățile locale din întreaga țară rămâne puternic”, a spus Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

A dezvoltat și gestionează AFI Cotroceni

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este o companie ce este specializată în dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, care operează în Europa Centrală și de Est, din anul 1997. Portofoliul AFI Europe include centre comerciale și proprietăți de retail, dar și parcuri de business și dezvoltări rezidențiale de mare amploare și dezvoltări cu utilizare mixtă. De asemenea, AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria și Letonia. Din anul 2005, AFI Europe operează în România.

Astfel, compania a dezvoltat și gestionează AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, dar și unul dintre cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală și de Est.

În luna octombrie a anului 2013, AFi Europe a inaugurat AFI Ploiești, cu o investiție de peste 50 de milioane de euro. La ora actuală, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, ce include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați. În ce privește segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI Tech Park, un parc de business de clasa A cu o suprafață de închiriat de 56.000 de metri pătrați, aflat în centrul Capitalei. De asemenea, parcul de business va include două clădiri de birouri de înălțime redusă și un turn de birouri, ce vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală.