Anunț major pentru cei care s-au vaccinat deja cu Johnson & Johnson. Ce spune compania despre a doua doză

Anunț major pentru cei care s-au vaccinat deja cu Johnson & Johnson. Ce spune compania despre a doua doză
Ce trebuie să știe toți românii care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson

Veste importantă pentru românii care s-au vaccinat împotriva Covid-19 cu Johnson & Johnson! Compania a făcut un anunț despre a doua doză a vaccinului, așa că mulți ar trebui să știe ce s-a aflat în urma studiilor făcute de către specialiști.

Informații noi despre vaccinul Johnson & Johnson. Ce studii a făcut compania

Compania Johnson & Johnson a dezvăluit că administrarea altei doze a vaccinului a crescut eficiența la 94% împotriva formelor severe sau moderate ale virusului. Cu acestea fiind spuse, cei care și-au administrat a doua doză la două luni după ce s-au imunizat cu prima doză, sunt mult mai protejați.

De asemenea, studiile efectuate în cadrul companiei au demonstrat că nivelul de anticorpi crește de 4-6 ori dacă a doua doză a fost efectuată la 2 luni după prima. Mai mult, dacă vaccinul este efectuat la 6 luni, nivelul de anticorpi urcă de 12 ori, potrivit Reuters.

Noile informații vin după ce președintele american Joe Biden a militat pentru dozele de rapel în contextul creșterii numărului de spitalizări.

Johnson & Johnson, singurul producător de vaccin într-o singură doză aprobat în SUA, a adus acum dovezi cu privire la protecția crescută pe care o oferă a doua doză.

Când o să poată românii să își facă a treia doză de vaccin. Cseke Attila: ‘Este necesară’

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a declarat că, începând din această toamnă, românii vor putea să se imunizeze cu a treia doză a vaccinului anti-Covid-19. Această măsură îi vizează în primul rând pe cei ce lucrează în domeniul medical, dar și pe românii care suferă de boli cronice.

„În primul rând pentru cei care lucrează în domeniul medical, dar oricine dorește voluntar să se vaccineze cu cea de-a treia doză.

Vedem că foarte multe țări europene au făcut deja acest lucru și cred că este o măsură care protejează în plus persoanele care s-au vaccinat până acum.”, a declarat Cseke Attila, la Digi 24.

Ministrul a susținut că a treia doză o să le ofere românilor un sistem de protecție în plus, astfel că oricine își dorește acest lucru o să poată să recurgă la așa ceva, într-un mod voluntar.

„Vaccinările au început la sfârșitul anului trecut, deci o a treia doză asigură un sistem de protecție în plus și trebuie să avem acest sistem de protecție pentru toți cei care lucrează în sistemul medical, au contact cu pacienții, respectiv pentru cei care au boli asociate și persoanele în vârstă și oricine altcineva care dorește acest lucru.

S-a mers pe acest principiu absolut corect al voluntarului și atunci și la cea de-a treia doză acest principiu trebuie aplicat. Introducerea celei de-a treia doze este necesară.”, a mai spus acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI