Ce se întâmplă cu cei vaccinați anti-covid-19 cu Johnson & Johnson. Informație de ultimă oră

Ce se întâmplă cu cei vaccinați anti-covid-19 cu Johnson & Johnson. Informație de ultimă oră
Ce se întâmplă cu cei vaccinați cu serul Johnson & Johnson?

Ce urmează să se întâmple cu oamenii care au primit serul Johnson & Johnson? Unii s-au gândit la acest lucru, alții sunt șocați de anunțul autorităților și medicilor. Ce vor trebui să facă cei din această categorie?

Ce se întâmplă cu oamenii care au fost vaccinați cu Johnson & Johnson?

Veste importată pentru oamenii care au primit vaccinul Johnson & Johnson (J&J)! Aceștia ar putea avea nevoie de un rapel cu un vaccin ARNm al Pfizer/BioNTech sau Moderna din cauza prevalenței din ce în ce mai mari a variantei Delta a coronavirus, arată experții în boli infecțioase din Statele Unite ale Americii.

Unii dintre specialiști au susținut că ei înșiși au făcut acest lucru și fără ca date publicate să indice combinația ca fiind sigură și eficace dintre două vaccinuri diferite.

Discuțiile în acest sens au la bază îngrijorările în privința gradului de protecție oferit de vaccinul J&J în fața variantei noi Delta a COVID-19 care a fost descoperită pentru prima oară în India și care circulă în prezent pe scară largă în multe dintre țări.

Delta este asociată și cu o formă mai severă care ar putea să devină versiunea dominantă a COVID-19 în Statele Unite ale Americii, avertizează directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky.

La moment nu există date care să arate cât de protector este vaccinul J&J în potriva noii variante, dar cu toate astea studii din Marea Britanie arată că două doze din vaccinurile Pfizer / BioNTech sau AstraZeneca (AZN.L) sunt semnificativ mai protectoare decât una singură.

”Nu există nicio îndoială”

”Nu există nicio îndoială că persoanele care primesc vaccinul J&J sunt mai puţin protejate împotriva bolii decât cei care primesc două doze din celelalte vaccinuri„, a spus dr. Michael Lin, profesor la Stanford.

Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA desfășoară chiar în aceste momente un studiu pentru a stabili necesitatea suplimentării tuturor vaccinurilor autorizate până în prezent cu o doză de vaccin Moderna. Până acum, un număr cu mult mai mare și-au administrat celelalte două seruri puse la dispoziție pe piață.

„Fabrica italiană, situată în Anagni și operată de corporația cu baza în SUA Catalent, va ajuta la umplerea flacoanelor și la ambalarea vaccinului dezvoltat de J&J, a declarat Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Anterior, guvernele UE au cerut Johnson & Johnson cel puțin din ianuarie să utilizeze fabrica italiană pentru îmbutelierea vaccinurilor Johnson & Johnson produse în Europa, dar cererea pentru aprobarea fabricii italiene a fost depusă abia săptămâna trecută, pe 18 iunie”, arată rohealthreview.ro.