Anunț major despre aceste pensii din România. Se întâmplă până la 30 iunie 2023, vestea dată de Marius Budăi

de: Stan Nicu
16 06. 2023

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut un anunț major despre aceste pensii din România. Românii vor fi mulțumiți, întrucât cea mai arzătoare problemă a pensiilor va fi rezolvată până la 30 iunie 2023. Care este vestea dată de Marius Budăi.

Marius Budăi a spus când va fi rezolvată problema pensiilor speciale. Ce se va face în acest sens

Ministrul Muncii Marius Budăi este ministrul Muncii în guvernul Marcel Ciolacu după ce rotativa guvernamentală s-a produs, acesta înlocuindu-l la șefia Executivului pe Nicolae Ciucă.

Astfel, Marius Budăi se află la al treilea mandat de ministru și spune că are emoții mari, dezvăluind că acest lucru se datorează presiunii imense la care este supus dorind să îndeplinească promisiunile făcute tuturor românilor, dar mai ales pensionarilor.

Marius Budăi, al treilea mandat la ministerul Muncii

”Am avut onoarea să fiu azi la a treia depunere de jurământ. E mult de muncă să fii demnitar în statul român, dar eu o văd ca pe o onoare să ai ocazia să îți pui la lucru experiența de 25 de ani în domeniul social.

Simt greutatea acestei funcții pentru că sunt un copil simplu, crescut de mama și de bunici și știu cu ce speranțe și așteptări se uită la noi românii.

S-a schimbat și poziționarea președintelui față de PSD, pentru că am demonstrat că avem tăria să trecem peste anumite momente în folosul țării. În pandemie, tot noi, PSD, am înțeles ce se întâmplă și am investit guvernul Orban. Dar după aia nu putem să lăudam pe cineva, când un bunic stătea la un colă al blocului și pândea să intre în bloc, ca să nu ia amendă. Nu pot să nu critic așa ceva”, a declarat, în deschiderea discuţiei cu Victor Ciutacu, Marius Budăi.

Problema pensiilor speciale, rezolvată până pe 30 iunie?

De asemenea, Marius Budăi a promis că problema pensiilor speciale va fi rezolvată până la sfârşitul sesiunii parlamentare în curs, adică până pe 30 iunie.

”Încă o serie de amendamente au fost depuse, pe lângă cele inițiale. S-a discutat atunci cu CE și s-a stabilit că direcția e bună, dar mai avem de lucru. Mâine sau luni primesc răspunsul de la Comisie și de la Banca Mondială, iar săptămâna viitoare sau cealaltă legea va fi aprobată în Camera Deputaților. Până la 30 iunie suntem la Parlament.

Sunt câteva modalități care să conveargă către sistemul contributiv. Interzicerea asimilarilor. Înseamnă că un cetățean, dacă este avocat 22 de ani și intră 3 ani în magistratură nu mai poate lua pensie specială. De aici e o aliniere. Următoarea este o creștere treptată a vârstei de pensionare. Apoi o creștere treptată de raportare la calculare. Așa se va ajunge să se raporteze la veniturile de pe întreaga perioadă.

Trebuie să nu fim populiști, ca USR, care au avut ministrul Justiției și nu au facut nimic.

Se va prevede ca nicio pensie să nu depășească salariul avut în plată în activitate. Bineințeles că se pune și problema supraimpozitării, iar maine voi avea o întalnire cu Uniunea Europeană pe această temă. Până la 1 iulie trebuie închisă această problemă”, a precizat Marius Budăi.