Anunţ de ultimă oră despre certificatul verde la locul de muncă. Schimbarea majoră transmisă de Nicolae Ciucă

Anunţ de ultimă oră despre certificatul verde la locul de muncă. Schimbarea majoră transmisă de Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă vorbește despre certificatul verde, ca măsură obligatorie

Dacă, până recent, obligativitatea certificatului verde la locul de muncă era doar o discuție, se pare că lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Noul premier Nicolae Ciucă a anunțat noi discuții pe marginea acestui subiect cu Alexandru Rafila, noul ministru de la Sănătate. În urma acestor discuții, premierul spune că un proiect de act normativ este deja în construcție, și se așteaptă ca lucrurile să fie urgentate. Cu alte cuvinte certificatul verde ar putea deveni obligatoriu la locul de muncă.

Nicolae Ciucă vorbește despre certificatul verde, ca măsură obligatorie

Măsurile cuprinse în proiectul de lege privind obligația de a prezenta certificatul verde la locul de muncă trebuie să țină cont de reglementările fundamentale. Vor trebui să respecte drepturile fundamentale ale omului, să fie proporționale și nediscriminatorii. În plus, măsurile trebuie să se bazeze pe o analiză aprofundată a efectelor. Este vorba de efectele care pot fi chiar în totală contradicție cu scopul urmărit, sunt de părere unele voci din spațiul public.

Proiectul de lege a intrat în discuție de ceva vreme. Pe 25 noiembrie a devenit oficial un deziderat al noului guvern învestit, condus de Nicolae Ciucă. Într-o conferință de presă recentă, noul premier Nicolae Ciucă a discutat despre noul proiect de lege.

Noul guvern dorește ca certificatul verde să devină obligatoriu la locul de muncă. Premierul spune că se află în discuții cu actualul ministru de la Sănătate, Alexandru Rafila:

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sâmbătă. Am convenit să găsim acele soluţii prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în Parlament.

În momentul în care va fi aprobat de către Camera Deputaţilor, va merge la promulgare şi să fie aplicat. Nu estimez, acum, un timp legat de procedura parlamentară care trebuie urmată.”, a declarat, astăzi, premierul Nicolae Ciucă.

Se modifică datele din documentul european

În aceeași conferință de presă, Nicolae Ciucă a mai făcut câteva precizări cu privire la certificatul verde, menționând faptul că se vor modifica datele din acest document. Dacă până acum prin codul QR se citeau doar datele pentru cei cu vaccinarea completă, cu cele două doze, după noile reglementări, codul va conține și datele pentru cei deja trecuți prin boală. Modificările au fost confirmate, tot azi, de Nicolae Ciucă.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia și persoanele care au trecut prin boală.

Urmează să vină cu o propunere concretă care să fie inclusă în proiectul din Camera Deputaților”, a afirmat Nicolae Ciucă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI