Anunț de ultimă oră de la OMS despre evoluția pandemiei. Vești proaste despre cazurile covid-19

Anunț de ultimă oră de la OMS despre evoluția pandemiei. Vești proaste despre cazurile covid-19
”Suntem într-un moment critic al acestei pandemii”

OMS a raportat o creștere record a cazurilor de coronavirus la nivel mondial. Instituția anunța joia trecută că numărul total a crescut considerabil. Cifrele arătau 338.779 de noi infectări în 24 de ore, cauza fiind un noul val de infecții în Europa.

OMS anunță noi cazuri COVID-19 în Europa Centrală și de Est

Stresul continuu asupra spitalelor și a lucrătorilor din domeniul sănătății este întâmpinat cu acte de solidaritate medicală între vecinii europeni. Cu toate acestea, peste un an de la pandemie, sistemele de sănătate nu ar trebui să se afle în această situație, spun reprezentanții OMS.

OMS spune că în majoritatea regiunilor de pe glob se observă o creștere a cazurilor Covid pe măsură ce variantele noi de virus se răspândesc. Noile cazuri la nivel mondial au crescut cu 8% în ultima săptămână.

Organizația Mondială a Sănătății spune că este a cincea săptămână consecutivă în care s-a înregistrat o creștere a transmisiei. America și Africa au înregistrat o „ușoară scădere”, dar numărul cazurilor în general este „îngrijorător”. Declarația a fost făcută de Maria Van Kerkhove, conducătorul tehnic al agenției OMS pentru Covid-19, în cadrul unui briefing de presă.

”Cazurile din Europa, unde varianta extrem de contagioasă B.1.1.7 se răspândește rapid, au crescut cu 12%. OMS a înregistrat, de asemenea, o creștere cu 49% a cazurilor în regiunea Asia de Sud-Est.

S-a înregistrat o creștere de 8% în regiunea mediteraneană de est și o creștere de 29% în regiunea Pacificului de Vest, determinată de o creștere a infecțiilor în Filipine și Papua Noua Guinee.”, a spus reprezentatul OMS, conform CNBC.

Oficialii OMS și din domeniul sănătății publice din întreaga lume devin îngrijorați. Îngrijorarea are legătură cu relaxarea prea rapidă a restricțiilor. În același timp vine și pe fondul creșterii unor noi variante extrem de contagioase. Specialiștii OMS spun că aceste noi variante ar putea inversa progresul pandemiei globale.

”Suntem într-un moment critic al acestei pandemii”

Unele țări, inclusiv Statele Unite, au înregistrat o creștere a noilor cazuri de Covid-19, chiar dacă vaccinează milioane de cetățeni în fiecare zi. Aproximativ 82,7 milioane de americani au primit cel puțin o doză de vaccin Covid-19.

Mai mult de 44,9 milioane sunt complet vaccinați, conform datelor compilate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Afirmația că lumea se află într-un moment critic al pandemiei îi aparține medicului Rochelle Walensky, care a mai spus în timpul unui briefing de știri de la Casa Albă.

”Dacă nu luăm măsurile corecte acum, vom avea o nouă creștere care poate fi evitată. Va fi exact așa cum vedem în Europa chiar acum”.

OMS recomandă menținerea restricțiilor

OMS a îndemnat publicul să continue să practice măsuri de siguranță. S-a pus accent pe distanțarea socială, purtarea măștilor, spălarea mâinilor și evitarea spațiilor aglomerate. Ea a îndemnat, de asemenea, liderii mondiali să acorde prioritate vaccinării persoanelor cu cel mai mare risc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI