Anunț de ultimă oră de la Guvern! Cât timp a fost prelungită starea de alertă în România
Guvernul României a discutat hotărârea de prelungire a stării de alertă a CNSU, pe întreg teritoriul țării cu 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie. Ludovic Orban a precizat că măsurile rămân aceleași, iar reglementările pentru ziua votului sunt cuprinse în document.
Anunț de la Guvern. A fost prelungită starea de alertă în România
Joi, secretarul de stat MAI, Raed Arafat a anunțat că s-a adoptat hotărârea care propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pe o perioadă de 30 de zile și intră în vigoare de la 14 noiembrie. Totodată, el a precizat că reglementările privind ziua votului pentru alegerile parlamentare sunt cuprinse în proiectul de hotărâre pe care Guvernul îl va adopta.
„Domnule prim-ministru, s-a terminat votul, este adoptată hotărârea CNSU, prin ea se propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie, iar măsurile propuse nu prevăd măsuri noi faţă de cele care sunt în vigoare”, a declarat Raed Arafat.
Potrivit premierului Orban, se mențin măsurile luate anterior, inclusiv cu aplicabilitate locală în funcție de indicele de răspândire, precum și setul de măsuri național.
”Practic, menținem setul de măsuri anterior, inclusiv setul de măsuri cu aplicabilitate locală în funcție de indicele de răspândire și, de asemenea, setul de măsuri național”, a completat premierul.
Măsuri speciale în contextul organizării ceremoniilor dedicate Zilei Naționale a României
Potrivit Documentului, piețele vor rămâne închise și au fost incluse măsuri speciale cu privire la manifestările dedicate Zilei Naționale a României.
”Se propune aprobarea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în piața Arcului de Triumf din municipiul București, cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum și în municipiile reședință de județ, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără participarea publicului şi cu respectarea următoarelor măsuri:
a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;
b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul delimitat în care se desfășoară ceremonia;
c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil, precum și delimitarea prin semne vizibile a perimetrului;
d) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2;
e) efectuarea triajului observațional și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care intră/sosesc în spațiul în care se desfășoară ceremonia;
f) durata ceremoniei este de maximum o oră.”