27 sept. 2020 | 12:48

Ultima oră: Ce se întâmplă cu ungurul care a vrut să detoneze un dispozitiv exploziv de Ziua Națională a României

Știri generale
Ultima oră: Ce se întâmplă cu ungurul care a vrut să detoneze un dispozitiv exploziv de Ziua Națională a României
Ultima oră: Ce se întâmplă cu ungurul care a vrut să detoneze un dispozitiv exploziv de Ziua Națională a României

Zoltan Szocs, unul dintre cei doi tineri care fac parte din gruparea Mișcării de Tineret ”64 de Comitate”  (HVIM) Translivania, condamnați la cinci ani de închisoare după ce au fost acuzați că doreau să detoneze un dispozitiv exploziv artizanal în anul 2015, în timpul manifestației de Ziua Națională a României, la Târgu Secuiesc, va rămâne în detenție, după ce Tribunalul Brașov i-a respins definitiv cererea de eliberare condiționată.

Ce se întâmplă cu ungurul care a vrut să detoneze un dispozitiv exploziv de Ziua Națională a României

Astfel, acesta mai poate face o nouă cerere în luna noiembrie. György Csóti, directorul Institutului pentru Apărarea Drepturilor Minorităţilor, a precizat însă că cei doi tineri au fost condamnați pentru un motiv ”incredibil de josnic” și prin metode abjecte, spune MTI.

”Admite contestaţia exercitată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov împotriva S.P. nr. 1019/29.07.2020 a Judecătoriei Braşov pronunţată în dosarul nr. 13512/197/2020, pe care o desfiinţează şi, rejudecând: Respinge cererea de liberare condiţionată a condamnatului SZOCS ZOLTAN, în prezent deţinut în Penitenciarul Codlea, din executarea pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 73/F/2020 a Curţii de Apel Bucureşti. În baza art. 587 al. 2 C.p.p. fixează termen pentru reînnoirea cererii de liberare condiţionată la data de 25.11.2020”, se indică în decizia Tribunalului Braşov, anunță News.ro.

Judecătoria Braşov a decis în 30 iulie eliberarea condiţionată a lui Zoltán Szőcs, dar decizia a fost contestată de Parchet.

Ce spune directorul Institutului pentru Apărarea Drepturilor Minorităţilor

György Csóti, directorul Institutului pentru Apărarea Drepturilor Minorităţilor, a precizat la postul de actualităţi M1 că cei doi tineri au fost condamnaţi “pe un motiv incredibil de josnic şi prin metode abjecte”, conform MTI. György Csóti a mai susţinut că sentinţa are ca scop intimidarea maghiarilor din Transilvania, pentru ca ei să nu lupte pentru autonomie şi pentru utilizarea limbii materne.

În data de 19 mai 2016, Beke Istvan şi Zoltan Szocs, membri ai grupării Mişcarea de Tineret ”64 de Comitate” (HVIM) Transilvania, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT. Aceștia au fost acuzaţi că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv artizanal în 2015, chiar în timpul manifestaţiei de Ziua Naţională a României, la Târgu Secuiesc.

Cei doi tineri au fost condamnaţi definitiv în iulie 2018 la câte cinci ani de închisoare pentru atentat contra unei colectivităţi, aceștia fiind achitaţi pentru tentativă la infracţiunea de nerespectarea regimului materiilor explozive, dar și instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro