Anunț de ultimă oră al Vioricăi Dăncilă: „Vom merge la CCR”. Ce se întâmplă cu Guvernul în următoarea perioadă

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă după-amiază, deciziile pe care PSD le-a luat în urma ședinței CEx de la malul mării. De asemenea, a fost stabilită strategia pentru votul din Parlament, de care Guvernul are nevoie pentru a-și putea numi noii miniștri, în condițiile în care Klaus Iohannis a refuzat remaniarea.

Viorica Dăncilă a tot insistat că nu renunță la guvernare și nici nu-și retrage candidatura de la prezidențiale. În ședința CEx s-au luat decizii legate de pașii pe care îi va urma PSD în următoarea perioadă.

Viorica Dăncilă a spus că-l va suna pe președintele Iohannis pentru a încerca să-l convingă să accepte cele trei numiri de miniștri în locul portofoliilor ALDE lăsate libere.

În cazul în care președintele nu va accepta, atunci Guvernul se va adresa Curții Constituționale, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă îl amenință pe Iohannis cu CCR

Viorica Dăncilă a oferit prima reacție după ce ALDE a anunțat că se retrage de la guvernare

Viorica Dăncilă a spus sâmbătă, după ședința CEx, că nu se grăbește să meargă în Parlament pentru a cere votul pe noua structură guvernamentală. Șefa Guvernului a spus că-l va suna din nou pe președintele Iohannis și, dacă acesta nu va accepta cele trei numiri de miniștri, atunci se va îndrepta către Curtea Constituțională.

„În ceea ce priveşte interimatul celor trei ministere, voi avea o discuţie telefonică cu preşedintele, iar în cazul în care nu vom avea o nominalizare pentru aceste interimate, vom merge către Curtea Constituţională. Avem 45 de zile pentru a merge în Parlament, nu ne grăbim. Vedem ce hotărâri vom lua în perioada imediat următoare. Nu avem motive de îngrijorare, pentru că într-o luptă merg doar cei puternici. Cei slabi sau cu îndoieli trebuie să rămână pe margine. Sunt un om puternic și am oameni foarte puternici în jur care nu vor ezita nicio clipă”
Viorica Dăncilă, premierul României 

Președintele Klaus Iohannis susținea că nu acceptă nicio propunere de remaniere.

„România parcurge o criză guvernamentală, dar eu nu voi gira susţinerea acestui guvern. Deciziile mele sunt următoarele: nu accept nici o propunere de remaniere din partea acestui guvern; resping în integralitate remanierea propusă de premier; resping propunerea pentru Ministerul Justiţiei. Nu voi tolera propuneri care sunt împotriva valorilor democratice. Resping propunerea pentru Educaţie. Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii-cheie precum educaţia. Nu avem nevoie de soluţii ale trecutului. Resping propunerea de vicepremier pe teme economice”
Klaus Iohannis, președintele României

Cele trei propuneri la care s-a referit Klaus Iohannis sunt Dana Gârbovan la Justiție, Șerban Valeca la Educație și Iulian Iancu pentru funcția de vicepremier pe teme economice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI