15 mai 2020 | 07:51

Anunț de ultim moment de la MAI! Cum va arăta, de fapt, starea de alertă în România. Ce au transmis Vela, Tătaru și Arafat

Știri generale
Anunț de ultim moment de la MAI! Cum va arăta, de fapt, starea de alertă în România. Ce au transmis Vela, Tătaru și Arafat

Ministerul Afacerilor Interne a făcut un anunț de ultimă oră. Cum va arăta starea de alertă în România și ce au transmis Marcel Vela, Nelu Tătaru și Raed Arafat?

MAI, anunț de ultim moment!

Azi, 15 mai, este prima zi în care românii au scăpat de starea de urgență și vor acționa conform oficialilor pentru starea de alertă. Toți se întreabă cum ar trebui să procedeze în acest context, așa că mai mulți oficiali au venit cu precizări clare pentru cei care au nevoie de îndrumare. Marcel Vela, Nelu Tătaru și Raed Arafat au susținut în cursul zilei de joi o declarție de presă în care au anunțat cum va arăta țara sub asediul stării de alertă.

Măsurile au fost stabilite în prealabil în ședința Comintetului Național pentru Situații de Urgență, dar au fost anunțate cu mai puțin de o oră înainte ca starea de urgență să expire. În noul context, adică de azi, 15 mai, românii au obligația de a purta măști de protecție în spații comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.

Declarații de presă, în urma ședinței CNSU, susținute de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Declarații de presă, în urma ședinței CNSU, susținute de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 14 mai 2020

Cum va arăta starea de alertă în România?

Tot de azi se vor redeschide hotelurile, cabinetele de stomatologie, saloanele de înfrumusețare, parcurile și bisericile. Școlile rămân închise, la fel ca terasele și centrele comerciale, excepție fac magazinele care vând produse alimentare, farmacii, magazine de optică medicală și cele care comercializează electrocasnice și produse electronice. Nu va mai fi nevoie de declarație pe proprie răspundere în ceea ce privește declasarea în interiorul localității, dar se va evita în continuare grupul mai mare de 3 persoane.

Călătoria în afara localității este permisă doar în scop profesional – activități agricole, îngrijirea unei alte proprietăți, tratament, îngrijire copii sau rude, asistență persoane vârstnice, decem membru de familie, activități spotive individuale. Zborurile sunt în continuare anulate spre: Austria, Belgia, Confederatia Elvetiana, Franta, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Regatul Tarilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia si Iran – pentru o perioadă de 14 zile. Persoanele care se întorc din străinătate vor fi izolate la domiciliu preț de 14 zile, indiferent din ce țară vin.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
Cod Rutier 2024. Închisoare 7 ani. E strict interzis când te oprește Poliția în trafic
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! CINE VA FI PREȘEDINTE
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro