Stare de alertă la Spitalul Universitar din București! 27 de persoane au fost testate pozitiv, iar 17 dintre ele sunt cadre medicale

Stare de urgență la Spitalul Universitar din Capitală, unde 27 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus. Potrivit autorităților, 17 dintre persoanele infectate sunt cadre medicale, iar 10 sunt pacienți. Până în acest moment, în interiorul spitalului au fost prelevate 500 de teste.

Ce medici au fost testați pozitiv cu COVID-19

Spitalul Universitar din București riscă să devină focar de infecție în cazul în care numărul persoanelor infectate va crește eextrem de mult. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că “Potrivit raportării managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale şi 10 pacienţi. De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se aşteaptă rezultate„.

Conform Realitatea Plus, dintre cele 17 cadre medicale infectate, 5 sunt medici de pe Secția de Cardiologie și un medic pe secția de Chirurgie Toracică.

Ce măsuri de evitare a răspândirii virusului au fost luate

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că testarea la nivelul personalului medical și al pacienților a fost declanşată pe 22 martie, putând fi observată „o creştere în dinamică” a rezultatelor pozitive, în acest interval, pentru aceste categorii ale Spitalului Universitar de Urgență București.

Odată cu creşterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creştere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum şi apariţia unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienţi şi personal medical în cazul cărora rezultatul iniţial a fost negativ. Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluţia epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă„, au explicat reprezentanții Grupului de Comunicare.

Astfel, în urma rezultatelor anchetei, propusă de managerul spitalului, au fost adoptate măsuri urgențe pentru a preveni răspândirea virusului. Aceste măsuri au fost propuse de conducerea spitalului şi avizate de DSPMB cu aplicare imediată.

Momentan se cunosc informații legate exclusiv de cei 10 pacienţi cu COVID-19, aceștia fiind transferaţi către spitalele din Capitală care tratează persoanele infectate cu COVID-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI