Anul școlar 2021/2022. Anunț de ultimă oră despre începerea școlilor de pe 13 septembrie

Anul școlar 2021/2022. Anunț de ultimă oră despre începerea școlilor de pe 13 septembrie
Sorin Cîmpeanu anunță pe 13 septembrie startul noului an școlar 2021-2022

Mai sunt aproximativ 3 săptămâni până la primul clopoțel în nou an școlar 2021-2022. Ministrul Sorin Cîmpeanu declara recent că elevii vor merge fizic la ore în acest an și că nu vor exista ore în online. Cu noile informații privind valul patru al pandemiei, au apărut noi incertitudini pe marginea prezenței fizice la ore. Astăzi Sorin Cîmpeanu a mai făcut câteva declarații cu privire la modul de desfășurare al orelor.

Pe 13 septembrie se dă startul noului an școlar 2021-2022

Peste aproximativ trei săptămâni începe noul an școlar 2021-2022, pe 13 septembrie. Autoritățile, de la Ministerul Educației și până la premierul Florin Cîțu, au certificat faptul că elevii vor merge fizic la toate orele de clasă din acest an școlar.

Sorin Cîmpeanu a declarat în ultima perioadă că nu se pune problema trecerii în sistemul online, având în vedere experiența anului trecut. În același context, Sorin Cîmpeanu a mai spus că procentul angajaților din sistemul de învățământ se ridică la 60%, iar cei care nu sunt vaccinați fie vor fi supuși testelor anticovid, fie se vor vaccina.

„Peste 60% din angajații din școli sunt vaccinați. În ceea ce privește cadrele didactice, 185.000 din 300.000 sunt vaccinate.”, declara Sorin Cîmpeanu.

„Părinții sunt reticenți la vaccinarea elevilor”

BIlanțul făcut de Ministerul Educației în ceea ce privește numărul elevilor vaccinați, spune Sorin Cîmpeanu, este unul plin de dezavantaje. Reticența părinților de a-și vaccina copii nu poate fi decât în detrimentul acestora, și, implicit, al actului de învățământ, la nivel național, a mai accentuat ministrul.

Sunt vaccinați 4% din elevii cu vârste între 12 și 15 ani, adică 30.000 de elevi. Sunt vaccinați 20% din copiii între 16 și 19 ani, adică 145.000 de copii. Părinții sunt reticenți la vaccinarea elevilor. În fiecare școală vom avea o persoană care se va ocupa cu protecția sanitară. Profesorii desemnați din fiecare școală vor ține legătura cu DSP.

Le vom trimite părinților un formular la care să răspundă dacă copilul este vaccinat sau nu, iar în cazul în care copilul nu este vaccinat, dacă își dă acordul pentru vaccinare. Din 13 septembrie, părinții for primi aceste formulare. Eu rămân un susținător al vaccinării, dar vaccinarea este voluntară. Nu cred că se va ajunge la obligativitatea vaccinării.”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Prima zi de școală obligatorie cu masca de protecție

În contextul acestor date și a reticenței părinților, astăzi Sorin Cîmpeanu a mai venit cu câteva informații menite să clarifice situația pentru prima zi de școală din noul an școlar 2021-2022. Conform noilor decizii, în prima zi elevii vor fi obligați să poarte masca de protecție și în exteriorul școlii, nu numai în clase.

„Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiții.

Masca va fi obligatorie și la exterior, pentru că se creează aglomerări mari de persoane, elevi, părinți, bunici, profesori, iar durata să fie de maxim o oră și jumătate”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI