Anul școlar 2020-2021. Părinții vor avea zile libere plătite de la Stat. Ministerul Muncii a dat vestea

Parintii vor fi platiti cu 75% din salariu daca copiii lor invata online

Părinții ai căror copii vor învăța de acasă, online, sau în sistem hibrid, o săptămână acasă, o săptămână la școală, vor putea sta acasă cu 75% din salariu. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a inițiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda zilele libere plătite părinților care trebui să stea acasă să-și supravegheze copiii școlari.

Anul școlar 2020-2021. Statul va plăti salariile părinților ai căror copii învață online sau în sistem hibrid

În contextul epidemiei de coronavirus, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a adus completările necesare legii pentru ca părinții care trebuie să-și supravegeze copii să poată sta acasă și să fie plătiți cu 75% din salariu.

Astfel, părinții vor putea supraveghea copiii care invață online sau învață în sistem hibrid, adică merg și la școală, fac și lecții online.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii
Violeta Alexandru, ministrul Muncii

Anunțul Violetei Alexandru, ministrul Muncii

Știu exact, în zona de competență a Ministerului Muncii, ce trebuie făcut pentru părinții copiilor cu vârsta de până la 12 ani înscriși în unitățile de învățământ sau de educație timpurie antepreșcolară, intrate în scenariile 2 și 3. Am spus-o constant, în fiecare zi a săptămânii. Reiau.

Imediat după ce comitetele județene pentru situații de urgență au decis trecerea școlilor din anumite localități, inclusiv din București, în scenariul 2 (prezența la cursuri alternativ cu învățământ în sistem online) sau în scenariul 3 (toate cursurile în sistem online) am inițiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda, și în aceste cazuri, zile libere plătite (cu 75% din salariul brut dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut) pentru un părinte.

Părinții care au copiii în școli care intră în scenariul 2 și 3 vor beneficia de salariu plătit de stat

Deja reglementasem și gestionăm situația părinților din școlile în care se descoperă un focar covid, certificat de o anchetă epidemiologică. Acum completăm ceea ce deja avem în aplicare în urma evoluției situației din țară respectiv din școli.

Adăugăm și scenariile 2 și 3. Aceleași reguli de acordare pe care le-am avut în legea 19/2020 cu care am plecat la drum, de la începutul stării de urgență. Toate avizele ministerelor, al CES și al Consiliului Legislativ sunt luate.

Ministerul Muncii, deschis oricând pentru discuții

Am rămas în permanență la dispoziția angajatorilor și a angajaților care au avut diferite propuneri. Zeci de sugestii. Am trecut prin toate. Intru cu acest act normativ în ședința de guvern. Am terminat și aici. Gestionăm deja alte provocări. În fiecare zi”, a transmis Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI