27 feb. 2024 | 12:00

Anticiclonul est-european ajunge în România. Prognoza meteo pentru luna martie 2024, cum vor fi Babele

Vremea Meteo
Anticiclonul est-european ajunge în România. Prognoza meteo pentru luna martie 2024, cum vor fi Babele
Anticiclonul est-european ajunge în România. Prognoza meteo pentru luna martie 2024, cum vor fi Babele

Meteorologii ANM eu amis prognoza meteo pentru luna amrtie 2024. Aflăm de la specialiștii cum va fi vremea în prima lună de primăvară, dar și cum vor fi babele anul acesta. Un anticiclon est-european ajunge și la noi în țară și vine cu schimbări extrem de importante.

Anticiclonul est-european lovește România

Cu ultima lună de iarnă care se apropie de final, se pare că vremea ne surprinde cu un cadru mai blând și mai cald decât ne-am fi așteptat pentru această perioadă a anului. Cu toate acestea, nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de această liniște, deoarece perioada Babelor ne poate aduce temperaturi mai scăzute și chiar precipitații în unele regiuni ale țării.

Fluxul de aer blând dinspre sud va continua să domine și în zilele următoare, chiar dacă Anticiclonul Est-European se va întinde și spre teritoriul României. Acest lucru va menține temperaturile la niveluri foarte ridicate pentru această perioadă, cu maxime ce pot atinge chiar și 20°C în vestul țării.

Cu o presiune atmosferică mai ridicată, vremea se anunță frumoasă și liniștită, iar șansele de ploaie vor fi reduse, cu doar câteva înnorări temporare în unele regiuni, mai ales în partea a doua a săptămânii.

Vezi și: Primăvara nu vine pe 1 martie 2024! Anunţul de ultimă oră de la meteo, ce se întâmplă cu vremea

Cu toate acestea, Babele continuă să-și spună cuvântul și în acest an. Deși temperaturile se mențin ridicate în primele zile ale lunii martie, este posibil ca, începând din a doua jumătate a weekend-ului și pe parcursul primei săptămâni viitoare, să avem parte de o răcire a vremii, în special în estul țării.

Până în prezent, modelele de prognoză oferă scenarii variate în ceea ce privește această răcire. De exemplu, modelul american GFS indică o scădere semnificativă a temperaturilor, însoțită de ninsori în zonele montane și precipitații mixte în regiunile deluroase. Pe de altă parte, modelul european ECMWF sugerează doar o răcire temporară a vremii în estul țării.

Cum va fi vremea în martie

În ceea ce privește prognoza meteo pentru săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024, se anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. Cu toate acestea, abaterea termică pozitivă va fi mai accentuată în regiunile vestice.

De asemenea, regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii țări, conform informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În perioada următoare, între 04.03.2024 și 11.03.2024, temperaturile medii vor continua să fie mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, însă mai ales în cele nord-vestice ale țării. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, cu accent mai pronunțat în nordul Carpaților Orientali.

Te-ar putea interesa și: Ploile pun stăpânire pe România până pe 11 martie 2024. Vom avea 3 săptămâni cu precipitații în exces

Prognoza meteo pentru săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024 indică faptul că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor putea avea o tendință ușor excedentară.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro