Antena 3 a luat o decizie surprinzătoare pentru mulți. Postul de televiziune Antena 3, al cărui director general este Mihai Gâdea, a decis o serie de schimbări neașteptate.
Astfel, Antena 3 a decis să renunțe la o parte din studiourile locale, precum și la conținutul local pe care îl produceau unele dintre posturile regionale. Prin urmare, posturile care au renunțat la o parte din studiourile locale, transmițând integral Antena 3 București, sunt următoarele, potrivit paginademedia:
Pentru posturile acestea, dar şi pentru Braşov, Antena 3 a decis renunțarea şi la studiourile locale.
Mai mult, Antena 3 Slatina, post care a primit licenţa în august 2020, şi-a prelungit termenul de intrare în emisie. Norina Ionescu, reprezentantul Intact în şedinţa CNA, a declarat că proprietarul studioului din Slatina a decedat, iar succesorul acestuia nu este de acord cu închirierea spaţiului.
„La Slatina este o chestiune obiectivă. A decedat proprietarul, iar în urma succesiunii este un alt proprietar al spaţiului care nu-şi doreşte o colaborare în sensul în care stabilisem cu fostul proprietar. Ăsta este motivul pentru care am solicitat amânarea.”, a declarat Norina Ionescu, în şedinţa CNA.
De precizat este că membrii CNA au votat în unanimitate solicitările celor de la Antena 3.
„La Ploieşti deja avem o propunere de colaborare, se pare că a fost de bun augur discutarea acestui subiect în şedinţa CNA. În prezentarea subiectului a venit o propunere de colaborare pentru Antena 3 Ploieşti.
Pentru restul nu ştiu să vă spun, probabil că zilele următoare mă documentez.”, a mai declarat Norina Ionescu în şedinţa CNA, potrivit sursei citate.
Amintim că în urma şedinţei din 13 iulie 2021, membrii CNA şi reprezentantul Intact au ajuns la un consens. Mai exact, cei de la Antena 3 au termen de 6 luni, adică până în data de 18 ianuarie 2022, ca să rezolve problemele studiourilor televiziunilor regionale.
De precizat este că Antena 3 deţine 12 licenţe audiovuzale:
De altfel, Antena 3 anunța începerea anului 2021 cu o serie de schimbări majore. Ca urmare a acestor schimbări, Adrian Ursu, care ocupa funcția de director editorial, devine director executiv, iar atribuțiile editoriale sunt preluate de Mihai Gâdea, care este și director general.
„Pentru a pune în practică noua strategie editorială, adaptată să susţină parteneriatele noastre internaţionale, voi gestiona direct atribuţiile editoriale. Voi construi în scurtă vreme o nouă structură în zona de conţinut”, spunea Mihai Gâdea, în februarie 2021.