ANPC a închis restaurantul lui „Pescobar” din Herăstrău. Mizeria în care era pregătită mâncarea
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a închis restaurantul lui „Pescobar” din Herăstrău. Astfel, inspectorii au fost șocați de mizeria în care era pregătită mâncarea, într-unul dintre cele mai căutate restaurante din Capitală.
Taverna racilor a fost închisă. Ce nereguli a descoperit ANPC
Restaurantul lui Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”, amplasat în parcul Herăstrău din București, a fost închis de ANPC, după ce inspectorii au descoperit numeroase nereguli.
Paul Nicolau a declarat că toate problemele descoperite în restaurantul închis de ANPC vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil.
Restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău a fost închis, astfel că protecția Consumatorului cere Primăriei și DSP să intervină în acest caz.
Citește și: Sunt de post fructele de mare
Taverna Racilor, controlată de mai multe ori
De asemenea, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfășurat, în perioada 01.06.2023-15.09.2023, mai multe acțiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău, administrată de SC Nedsea SRL, iar acum de SC Commercial Diplomatic Club SRL.
Potrivit comunicatului oficial, pe data de 1 iunie s-au dat amenzi de 25.000 de lei, s-au oprit de la comercializare 156 kg de produse alimentare neconforme și s-a decis oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor.
La un control ulterior inspoectorii au constat că măsura închiderii temproare nu a fost respectată, societatea fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și s-a propus emiterea deciziei de închidere a restaurantului.
Pe 22.06 s-au dat iar sancțiuni contravenționale în valoare de 75.000 lei și s-a emis propunere de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate și propunere de încetare a practicilor comerciale ilegale.
Astfel, în data de 28.06.2023 a fost emisă decizia nr. 259 de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru SC Nedsea SRL, mai arată comunicatul ANPC.
Restaurantul a fost închis însă acesta a continuat să funcționeze, astfel că în data de 24.06.2023, a fost efectuat un alt control constatându-se ca la acelați punct de lucru funcționa acum SC Commercial Diplomatic Club SRL.
Ce sancțiuni s-au aplicat
-amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei
-oprirea definitivă de la comercializare a 186 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 8100 lei
-oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor (agregate frigorifice).
În data de 15.09.2023 – administrator SC Commercial Diplomatic Club SRL s-au dat următoarele sancțiuni:
-amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei
-oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16500 lei
-oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor
-propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.
Citește și: Cum se curăță creveții
Ce nereguli s-au descoperit la Taverna Racilor
– produse alimentare cu data limita de consum depasită;
– utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).
– nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului;
– folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare
– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare
– prezența insectelor vii (muște) în unitate
– schimbarea stării termice a produselor
– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde
– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)
– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,
– lipsa autorizației emisă de Primărie.