ANM a emis un nou cod galben de furtuni. Cât durează și ce zone sunt afectate

Meteorologii anunță grindină și vijelii

Vremea rea se întoarce în mai multe zone din țară. Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri dimineată, un nou cod galben de ploi, furtuni și vijelii.

ANM a emis un cod galben de vreme rea pentru a doua parte a zilei de miercuri. Acesta întră în vigoare la ora 14:00 și expiră la ora 22:00. În acest interval se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii.

Potrivit ANM,  cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Codul vizează județele Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Vâlcea, Argeș, Dambovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și, parțial, Harghita.

Atenționare meteo, valabilă trei zile

ANM a mai emis un cod galben valabil timp de trei zile. Sunt vizate șapte județe din jumătatea de sud-vest a țării, unde va ploua și se vor aduna cantități însemnate de apă.

În intervalul 14 mai, ora 18:00 – 15 mai, ora 10:00, „în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și local în județul Hunedoara se vor semnala averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, anunță ANM.

De asemenea, ANM anunță că în următoarele zile (14 mai, ora 15:00 – 17 mai, ora 10:00) vor fi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (grindină, averse torențiale, cu tunete, fulgere și vijelii).

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40 l/mp, precizează ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI