ANM a emis mai multe avertizări meteo de fenomene periculoase, în România. Ce se întâmplă în următoarele ore

de: Ana Chivu
27 08. 2019

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis mai multe avertizări meteo de fenomene periculoase în România, în următoarele ore. Ce se anunță meteorologii și care sunt maximele și minimele pentru București pentru azi, 27 august?

ANM a emis mai multe avertizări meteo de fenomene periculoase, în România

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis mai multe avertizări de fenomene periculoase în România. Instabilitatea atmosferică rămâne accentuată în mai multe zone ale teritoriului, iar meteorologii au emis o avertizare nowcasting valabilă până în orele prânzului.

Zonele afectate: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu. Meteorologii anunț ceață care determina reducerea vizibilității local sub 200 de m șiizolat sub 50 de m.

ANM avertizări meteo

Vremea în București

În Capitală, vremea se menține extrem de călduroasă. Cerul va fi în mare parte senin ziua, însă vor apărea înnorări pe perioada nopții. Vântul va sufla din direcția de ESE, iar șansele ca precipitațiile se apară sunt inexistente. Maxima zilei va fi dee 34 de grade Celsius, iar minima de 18 grade Celsius. Pe scurt, vremea se menține călduroasă, chiar caniculară, iar disconfortul termic va fi la cote înalte. De altfel, pe lângă fenomenele extreme de care vom avea parte când și când, meteorologii ANM avertizează asupra temperaturilor ce vor lovi România în perioada următoare. Maxima zilei indică 33 de grade Celsius, alături de un cer predominant însorit.

„Va fi o vreme cu de toate, respectiv o răcire faţă de zilele anterioare. Ploile îşi vor face şi ele apariţia. Mare atenţie pentru zona Carpaţilor Meridionali, acolo unde vor apărea averse însemnate cantitativ, deci pentru Valea Prahovei„
Alina Şerban, meteorolog ANM