O cameră de monitorizare a surprins o apariție spectaculoasă în Parcul Natural Apuseni. Un animal special, pe care cei mai mulți români nu au avut vreodată ocazia să îl vadă, a fost filmat recent la noi în țară. Imaginile au fost publicate în mediul online.
La sfârșitul lunii iulie, cei de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva au publicat pe o platformă de social media o înregistrare video cu totul specială. O cameră de montorizare a faunei instalată în Parcul Natural Apuseni de specialiștii instituției au surprins o apariție rară la noi în țară.
Este vorba despre o specie de care nu mulți români au auzit și pe care foarte puțini au avut vreodată ocazia să o vadă: barza neagră, o pasăre migratoare de talie mare, răspândită în pădurile de amestec din zona carpatică, cu întinderi de apă în apropiere. Are aripile, gâtul și coada negre cu reflexe metalice, abdomenul este alb, iar ciocul și picioarele sunt roșii.
Animalul a fost filmat în timp ce se bucura de un ochi de apă într-o pădure a Parcului Natural Apuseni.
”O barză neagră, apariție rară în țara noastră, profită de un ochi de apă într-o pădure a Parcului Natural Apuseni, filmarea fiind realizată de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului.
Barza Neagră este o pasăre migratoare de talie mare, răspândită în pădurile de amestec din zona carpatică, cu întinderi de apă în apropiere. Aripile, gâtul și coada sunt negre cu reflexe metalice, abdomenul este alb, iar ciocul și picioarele sunt roșii. Cuibărește rar la noi în țară și migrează în sezonul rece în Africa” – au explicat cei de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.
Cei de la Romsilva au precizat că pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.
De la publicare, înregistrarea video a strâns peste 150 de mii de vizualizări și aproape zece mii de reacții și comentarii.
”Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva , are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor #Cluj , #Bihor și #Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.
Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN” – se precizează în postare.