Pentru românii care trăiesc la curte și cresc animale, sunt adevărați inamici, bunicii noștri depuneau eforturi mari pentru a-i ține cât mai departe de gospodării, în condițiile în care un singur exemplar putea face prăpăd. În ultimii ani, percepția asupra acestora s-a schimbat complet. Află care este animalul de companie ciudat ce devine preferatul românilor.
Când vorbim despre animale de companie, ne referim, de cele mai multe ori, la câini, pisici, hamsteri, papagali, chiar și iepurași, însă, în ultimii ani, un alt „blănos” își câștigă un loc în inimile și casele oamenilor. Dacă acum este la mare căutare și considerat de stăpâni „adorabil” și „drăgăstos”, bunicii noștri ar folosi, cu siguranță, cu totul alte cuvinte pentru a-l descrie.
În ciuda aspectului său simpatic, avem de-a face cu un prădător periculos. În momentul în care unul singur reușește să intre în cotețul găinilor, nu se va opri până nu omoară toate păsările. Este un animal agil, inteligent, viclean și foarte rapid, însă, domesticit, este un camarad special ce adoră să își petreacă zilele jucându-se și care se atașează de stăpâni.
Dihorul, căci despre el este vorba, a devenit printre animalele de companie preferate ale românilor.
„Sunt niște animaluțe fantastice, dar care necesită dragoste și dedicare. Un câine te iubește necondiționat și se lipește de tine aproape instant, o pisică își ia în stăpânire teritoriul și te «folosește», dihorii sunt o combinație între ei. Trebuie să le câștigi încrederea și dragostea, trebuie să le aloci timp”, a precizat Andreea, proprietara unei dihorițe pe nume Biscuit, în vârstă de 2 ani și jumătate, potrivit Adevărul.
Te-ar putea interesa și: Care este cel mai inteligent animal din lume. A reuşit să întreacă chiar şi omul la un test de istețime
Au nevoie de spațiu destul de mare, să poată explora și să se joace, dar și de un loc ferit în care să doarmă. Dihorii sunt activi doar câteva ore, dimineața și seara, în general. În medie, își petrec între 12 și 16 ore din zi odihnindu-se.
„Numărul dihorilor domestici a crescut exponențial în ultimii ani, cu bune și cu rele: imposibilitatea de întreținere, costuri însemnate, agresivitate etc. Multă lume deține dihori doar că «e la modă»”, atrage atenția medicul veterinar Radu Boncea.
Nu sunt însă animale ușor de îngrijit, au nevoie de o atenție aparte, medic veterinar specializat, vaccinări și o dietă specială. Înainte de a primi un dihor în căminul nostru, este indicat să ne documentăm și să știm exact ce implică creșterea unui astfel de animăluț de companie.
Te-ar putea interesa și: Lacul care pietrifică animalele care beau din el. Doar unii pești pot supraviețui la mal