06 mai 2020 | 13:52

Animalul care ar putea deține secretul combaterii noului virus. Cercetătorii au început să studieze sângele lui

Știri generale
Animalul care ar putea deține secretul combaterii noului virus. Cercetătorii au început să studieze sângele lui
De ce majoritatea virușilor mortali au apărut în China. Explicațiile experților

Cercetătorii au descoperit un animal care ar putea să dețină secretul combaterii noului coronavirus. Specialiștii au început să studieze sângele lui pentru a avea cât de curând un posibil leac pentru virusul care a făcut milioane de victime la nivel mondial.

Ce animal ar putea deține secretul combaterii noului virus?

Cercetătorii belgieni și americani au început studiul sângelui de lamă în speranța că vor găsi în sfârșit leacul împotriva COVID-19. Winter, un mascul de lamă s-ar putea dovedi extrem de util pentru specialiștii care îl studiază în amănunt. Oamenii de știință au identificat o microparticulă în sângele său care blochează răspândirea noului virus, conform Reuters. Proiectul este în derulare la Centrul de biotehnlogie medicală VIB-UGent din Belgia și la Universitatea Texas din orașul american Austin.

Studiul a fost publicat în cursul zilei de marți în revista Cell, iar cel care s-a „sacrificat” pentru acest studiu care ar putea aduce la suprafață vindecarea a milioane de oameni este un mascul de lamă din Belgia. Cercetătorii au descoperit secretul din sângele animalului încă din urmă cu patru ani, de când au realizat că acesta deține anticorpi pentru a putea bloca virusul SARS care s-a răspândit în 2003, ulterior virusul MERS, care a cauza o epidemie în 2012.

Cercetătorii studiază sângee de lamă. Acesta ar putea deține leacul împotriva SARS-COV-2

Cercetătorii studiază sângee de lamă. Acesta ar putea deține leacul împotriva SARS-COV-2

„Cercetarea noastră era un proiect secundar, apoi a devenit potențial crucială”

„Cercetarea noastră era un proiect secundar în 2016. Credeam că ar putea fi ceva interesant”, a susținut Xavier Saelens, unul din coordonatorii echipei de cercetători din Belgia. „Apoi a apărut noul virus, iar cercetarea noastră a devenit potențial crucială, mai importantă”, a adăugat expertul. Winter, lama implicată în cercetare, a primit doze sigure și controlabile de SARS și MERS, ulterior oamenii de știință au recoltat probe din sângele său să vadă evoluția virusurilor. Lamele sunt considerate animale speciale, pentru că organismele lor creează anticorpi standard și anticorpi mai mici care îi ajută pe cercetători să poată lucra mai ușor.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚUL POȘTEI Române
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro