Angela Merkel face anunțul uriaș în Germania. Sunt vizați și sute de mii de român

Angela Merkel face anunțul uriaș în Germania. Sunt vizați și sute de mii de român
Angela Merkel face anunțul uriaș în Germania. Sunt vizați și sute de mii de român

Angela Merkel a făcut un anunț uriaș. Acesta îi vizează pe toți locuitorii țării printre care se numără și sute de mii de români care locuiesc în Germania.

Anunțul important făcut de Angela Merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a estimat faptul că până în luna octombrie, toți cetățenii țării sale vor primi cel puțin prima doză a vaccinului.

Guvernul a adus critici în ce privește mersul lent al campaniei de vaccinare. Cu toate acestea, dintr-un total al populației de 83 de milioane de germani, numărul celor vaccinați până în prezent a ajuns la aproximativ 1,93 de milioane de persoane. Acestea fiind imunizate prin vaccinare cu prima doză de ser anti-Covid-19.

Luptăm cu încredere pentru aceste vaccinuri. Până la finalul celui de al treile trimestru vom putea face ofertă pentru toți locuitorii. Cred că e un mesaj important. Singurul risc pe care îl avem acum este mutația din Marea Britanie si Africa de Sus, care ar putea fi primejdios pentru planurile noastre, deoarece acestea sunt virusuri mult mai agresive”, a declarat cancelarul Germanie, Angela Merkel, conform Mediafax.

În România campania de vaccinare continuă

Până în prezent, în România au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 13.242 de persoane.

Dintre cei 13.242 de persoane imunizate, 27 de persoane au avut reacţii adverse, comune şi minore, dintre care: 4 – reacţii locale cu durere la locul injectării, iar 23 – reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Campania de vaccinare din România a început pe 27 decembrie 2020.

Tot mai mulți români își exprimă dorința de a se vaccina. Cu toate acestea ordinea vaccinării se face în funcție de categoriile de risc. Din prima categorie socială care a avut acces la vaccin au făcut parte cadrele medicale.

De asemenea, au fost incluse noi categorii de angajați, încadrate în categoriile de risc. Persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, bolnavilor cronici și angajaților din domenii esențiale li se adaugă persoanele cu dizabilități, însoțitorii și persoanele fără adăpost au intrat în cea de a doua categorie.