Angela Merkel, reacție surpriză despre imigranți: ‘Nu trebuie să te numești Klaus ca să fii german’

Angela Merkel, reacție surpriză despre imigranți: ‘Nu trebuie să te numești Klaus ca să fii german’
Angela Merkel, reacție despre imigranți. Ce a spus despre oamenii care au decis să se stabilească în Germania

Angela Merkel a decis să trateze un subiect legat de imigranți, iar reacția ei a surprins pe toată lumea. Aceasta a declarat că oamenii ce se stabilesc în Germania țin de această țară, chiar dacă numele lor au o rezonanță străină.

Angela Merkel, o nouă declarație. Ce a transmis despre imigranți

Angela Merkel a făcut o declarație surprinzătoare cu ocazia unei ceremonii ce a marcat 60 de ani de la tratatul semnat de Germania cu Ankara pentru a aduce sute de mii de bărbați turci pentru a umple piața muncii, ce era deficitară în perioada anilor 1960.

De asemenea, cancelarul german nu a putut să treacă cu vederea un obicei legat de dorința nemților de a-i întreba pe turcii născuți în respectiva țară despre originea lor. Angela Merkel a susținut că numele ce sunt străine nu ar trebui să joace un rol în integrarea oamenilor.

„Integrarea nu poate fi o strădanie de şapte generaţii, care nu se termină niciodată doar pentru că nu te cheamă Klaus sau Erika.”, a transmis Angela Merkel.

Angela Merkel: ‘Fiecare ar trebui să aibă o șansă’

Cancelarul german vorbit și despre integrarea imigranților, susținând că toată lumea ce se stabilește în Germania ar trebui să aibă parte de o șansă, iar numele străine nu ar trebui să îi facă pe localnici să se gândească la altceva în afara de acceptare.

„Întrebarea este cât timp trebuie să se integreze o persoană care nu are un nume german înainte de a fi (considerată) integrată?

Cred că fiecare ar trebui să aibă o şansă, cel mai târziu atunci când ia cetăţenia germană, să fie văzut ca parte a acestei ţări, şi numele nu trebuie să joace niciun rol.”, a mai zis ea, potrivit Agerpres.

Ce pensie o să primească Angela Merkel, în momentul în care o să se retragă din politică

Angela Merkel este una dintre cele mai cunoscute și puternice femei din lume. Născută la Hamburg pe 17 iulie 1954, aceasta este fiica unui pastor protestant care și-a mutat familia în Germania de Est. Imediat după ce și-a obținut un doctorat în chimie, ea a intrat în politică.

Angela Merkel a fost aleasă în Bundestag și numită ministru în 1991, după reunificarea Germaniei ce a avut loc în 1990. Apoi, în 1994, ea a obținut funcția de ministru pentru Mediu, Conservarea Naturii și Siguranța Nucleară.

Din 2000 până în 2019, ea a fost liderul Uniunii Creștine Democrate, fiind aleasa cancelar în 2005. Cu acestea fiind spuse, aceasta a luat decizia de a se retrage din cea mai importanță funcție a statului german, lucru ce se va întâmpla în luna septembrie 2021.

Angela Merkel o să primească o pensie de 15.000 de euro lunar, după un calcul al anilor petrecuți ca fiind Cancelar al Germaniei, dar și în parlament.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI