Angela Merkel dă o veste uriașă către sute de mii de români. Anunțul de ultimă oră

Angela Merkel dă o veste uriașă către sute de mii de români. Anunțul de ultimă oră
Angela Merkel vrea să reducă restricțiile privind contactele sociale începând cu 8 martie

Deși se află în pragul unui al treilea val al Pandemiei, Germania vrea relaxarea unor măsuri. Cel puțin, declarativ, asta este doleanța cancelarului Angela Merkel, anunțată ieri, spune presa germană. Cancelarul german dorește să relaxeze măsurile pentru contactele sociale începând cu 8 martie.

Angela Merkel vrea să reducă restricțiile privind contactele sociale începând cu 8 martie

Presa germană vorbește de decizia cancelarului Angela Merkel de a relaxa anumite măsuri, începând de săptămâna viitoare. Conform presei germane, Angela Merkel anunța miercuri, că va propune relaxarea restricțiilor privind contactele sociale de la 8 martie. Propunerea va fi înaintată către șefii regiunilor germane, potrivit unui proiect de rezoluție.

De acum înainte, contactele vor fi posibile între „două gospodării”. Condiția este să nu depășească cinci persoane, cu excepția copiilor sub 14 ani, conform proiectului. În ultimele săptămâni, Germania a permis coaforilor și școlilor să se redeschidă. Au fost redeschise în ciuda temerilor unui al treilea val de coronavirus.

Anumite redeschideri de magazine se limitează la un test al clientului

Florăriilor, centrelor de grădinărit și librăriilor ar trebui să li se permită redeschiderea în zonele în care nu au făcut-o încă, conform proiectului. Școlile de șoferi, școlile de zbor, saloanele de înfrumusețare și saloanele de masaj ar trebui să aibă permisiunea de a-și relua activitățile. Condiția fiind pentru clienți, și anume vor trebui să se prezinte cu un test antigen.

În zonele în care rata de incidență de șapte zile este mai mică de 35 la 1.000 de locuitori, magazinele de vânzare cu amănuntul vor putea, de asemenea, să se redeschidă, limitate la un client pe 20 de metri pătrați, precum și muzee și unele arene sportive în aer liber.

Toate magazinele, cu excepția supermarketurilor și a altor magazine alimentare, precum și unele magazine considerate esențiale, au închis chiar înainte de Crăciun, când țara a fost lovită puternic de un al doilea val de infecții mult mai semnificativ decât primul din primăvară.

În rest, cancelarul Angela Merkel se așteaptă să decidă miercuri cu liderii celor 16 state regionale să prelungească, până la 28 martie, restricțiile extinse în vigoare pentru unele dintre acestea în ultimele patru luni, precum închiderea restaurantelor, barurilor , muzee și săli de sport.

Cu toate acestea, se aud voci, în special în regiunile mai puțin afectate de pandemie. Aceștia solicită mai multă flexibilitate, la două luni de la începerea campaniei de vaccinare.

Numărul infecțiilor din Germania, care scăzuse brusc din cauza restricțiilor stricte din ianuarie și februarie, a crescut din nou. Autoritățile sunt deosebit de îngrijorate de variantele mai contagioase ale virusului din Marea Britanie și Africa de Sud.

Numărul de cazuri a crescut cu 3.943 în 24 de ore, potrivit datelor Institutului Robert Koch, în timp ce numărul deceselor din acest weekend a depășit pragul de 70.000 de decese de la începutul pandemiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI