Angajații care au 3 zile de weekend. Compania care a luat această decizie, ce s-a întâmplat după

Angajații care au 3 zile de weekend. Compania care a luat această decizie, ce s-a întâmplat după
Multe companii au adoptat un nou program de lucru, în măsura în care acest lucru s-a putut

Odată cu declanșarea pandemiei, și reducerea orelor de lucru, mari companii și-au regândit politicile interne. Multe companii au adoptat un nou program de lucru, în măsura în care acest lucru s-a putut. Printre companiile care au abordat cu succes un nou program de lucru se numără și Atom Bank, din Marea Britanie. Considerată a fi una din cele mai mari companii de profil, se pare că noile reglementări au dat rezultate bune.

Atom Bank a trecut la o săptămână de lucru de patru zile fără a reduce salariile

Banca britanică Atom Bank a adoptat o săptămână de lucru de patru zile pentru toți angajații săi, fără a reduce salariile, afirmând că este cea mai mare companie britanică care a făcut până acum o astfel de mișcare.

Atom Bank a anunțat marți, conform CNN, că a redus, de asemenea, numărul săptămânal de ore de lucru al celor 430 de angajați la 34 de la 37,5. Oficialii companiei Atom Bank se așteaptă ca majoritatea angajaților să își ia liber luni sau vineri.

Schimbarea este voluntară și ar însemna ca personalul să lucreze zile ceva mai lungi. Politica, care a intrat în vigoare la 1 noiembrie, a fost introdusă pentru a sprijini „bunăstarea mentală și fizică” a angajaților Atom Bank și pentru a îmbunătăți productivitatea, a precizat compania. Majoritatea angajaților săi au trecut la noua săptămână de lucru.

„O săptămână de patru zile le va oferi angajaților noștri mai multe oportunități de a-și urma pasiunile, de a petrece timp cu familiile lor și de a construi un echilibru mai sănătos între viața profesională și cea privată”, a declarat Mark Mullen, directorul general al Atom Bank, într-un comunicat, preluat de CNN.

Mullen a precizat că experiența Atom Bank în timpul pandemiei a spulberat multe dintre miturile locului de muncă modern, inclusiv necesitatea de a lucra într-un birou.

Atom Bank s-a lansat în 2016 ca bancă mobilă. Aceasta oferă conturi de economii, împrumuturi pentru afaceri și credite ipotecare prin intermediul aplicației sale.

„Toată lumea trebuia să o facă”

Mullen a declarat pentru CNN Business că Atom Bank nu a testat noul program în echipe mai mici înainte de a-l implementa. El a adăugat că, până în prezent, nu a observat o scădere a productivității sau a nivelului de servicii pentru clienți. Managerul recunoaște că va fi nevoie de timp pentru ca oamenii să se adapteze.

„Toată lumea trebuia să o facă pentru ca noi să înțelegem cu adevărat dacă va funcționa. Dacă tocmai ai petrecut 20 de ani într-un model și, dintr-o dată, ești aruncat într-unul nou, te trezești într-o vineri dimineață și te gândești ce voi face cu tot acest timp?”, a declarat Mark Mullen, directorul general al Atom Bank, pentru CNN.

Angajații au cerut de mult timp un echilibru mai mare între viața profesională și cea privată. Două studii efectuate în Islanda între 2015 și 2019 au testat o săptămână de lucru de patru zile la același nivel de salarizare. Studiile nu au constatat nicio scădere corespunzătoare a productivității în rândul participanților.

În același timp, s-a constatat o creștere dramatică a bunăstării angajaților. Și, pe măsură ce pandemia a împins milioane de oameni să muncească la distanță, apelurile pentru o mai mare flexibilitate nu au făcut decât să crească mai tare.

Elephant Ventures, o companie de inginerie software și de date din New York, a declarat că a trecut definitiv la o săptămână de lucru de patru zile după ce a testat-o cu succes în august 2020.

Mullen a mai declarat că săptămâna de lucru de cinci zile, o relicvă a secolului XX, „nu mai este potrivită pentru scop” și a sperat că mai multe companii vor urma exemplul Atom Bank.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI