Iohannis are rival la președinție: ce mutare surpriză pregătește PSD

Iohannis are rival la președinție: ce mutare surpriză pregătește PSD

Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației vrea să candideze la alegerile prezidențiale. Nu se știe încă dacă PSD o va susține, însă în caz contrar aceasta va participa ca și candidat independent, pe modelul urmat de Sorin Oprescu la primăria Capitalei.

Însă, Liviu Dragnea, liderul PSD, nu dorește ca Andronescu să ajungă președinte. În acest scop, Dragnea construiește o opoziție pentru Andronescu, atât în interiorul Ministerului Educației, cât și în partid. Astfel, la următorul comitet executiv al PSD, Camelia Gavrilă, deputatul de Iași , de două ori inspectoare școlară generală în Iaşi va prelua funcția de președinte al departamentului de educație în PSD. În urma acestei mutări, toate proiectele Ecaterinei Andronescu s-ar putea întoarce în partid.

„Am atâta treabă la Minister, încât numai la asta nu m-am gândit. Iar în partid nu s-a luat nicio decizie, așa încât cred că sunt presupuneri care nu au nici un fel de suport. L-ați auzit și pe dl Dragnea care a spus că se va face o evaluare, că se vor lua în calcul sondajele. Mai avem până atunci mult”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Despre posibilitatea de a candida la prezidențiale, Ecaterina Andronescu a răspuns, că șansele nu sunt de 0%, dar că încă nu s-a luat nicio decizie în partid până la ora actuală.

„Eu ce pot să vă spun în acest moment e că în partid nu s-a luat nicio decizie în legătură cu cel care va fi susținut de PSD pentru poziția cea mai înaltă în stat. L-ați auzit și pe șeful partidului, spunea: poate să fie un candidat unic al alianței, ceea ce fără îndoială ar crește șansele candidatului alianței PSD-ALDE, poate să fie dl Tăriceanu, dl Dragnea sau altul, asta este cred că ați auzit și dvs”, a mai spus Andronescu, notează G4Media.

Ecaterina Andronescu în vârstă de 70 de ani este la al patrulea mandat de ministru al Educației, obținut după o scrisoare deschisă anti-Dragnea trimisă în vară. Marginalizată în partid la momentul celebrei scrisori prin care i-a cerut lui Liviu Dragnea „să facă un pas în spate și să se retragă din fruntea partidului”, Andronescu a acceptat trei luni mai târziu funcția de ministru în guvernul, despre care până atunci spunea că nu o reprezintă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI