Andrei Gheorghe, regretat de foștii concurenți de la ‘Rătăciți în Panama’. Mesaje emoționante EXCLUSIV

Andrei Gheorghe, regretat de foștii concurenți de la ‘Rătăciți în Panama’. Mesaje emoționante EXCLUSIV
Andrei Gheorghe, în amintirea tuturor. Vedeta este regretată de concurenții de la ‘Rătăciți în Panama’.

Andrei Gheorghe a fost de departe cel mai implicat prezentator al unui show tv de supraviețuire. Concurenții de la ”Rătăciți în Panama!” nu-l pot uita: ”Râdea și plângea cu noi. Avea puterea să te ridice de la pământ și cu o glumiță, chiar dacă erai epuizat!”

‘Rătăciți în Panama’: Andrei Gheorghe, regretat de concurenții show-ului de supraviețuire

Regretatul om de radio și de televiziune, inegalabilul Andrei Gheorghe, ar fi împlinit, pe 14 ianuarie, 60 de ani. Pentru el ar fi fost poate doar un nou prilej de autoironie. Soarta a avut însă alte planuri. Andrei Gheorghe a fost găsit fără suflare, în urmă cu trei ani, în vila sa din Voluntari. Suferise un infarct.

N-a fost nimeni lângă el, ca să-l ajute. A murit singur. Întrebat despre fericire, Andrei Gheorghe spunea, cu tristețe, în ultimul său interviu: ”Numai idioții sunt fericiți, eu nu pot!”.

O fostă concurentă de la ”Rătăciți în Panama” (Kanal D), show de supraviețuire pe care Andrei Gheorghe l-a prezentat, în 2009, ne-a povestit cu emoție, în exclusivitate pentru playtech.ro, despre acea colaborare în care s-au legat prietenii pe viață.

Cum îi încuraja pe toți?

  • Cum îi încuraja Andrei Gheorghe, înainte de competiție: “Să fiți pregătiți pentru cel mai dur concurs din viața voastră!”

Silvia Lăuneanu, finalistă în concursul de supraviețuire ”Rătăciți în Panama”, difuzat în urmă cu 12 ani, de Kanal D, are amintiri de neuitat cu Andrei Gheorghe. El fusese ales să prezinte competiția, dar tot el era și cel care le dădea putere concurenților să depășească obstacolele:

”Cu Andrei ne-am întâlnit în Bocas Del Toro. Acolo ne-a întâmpinat cu un zâmbet larg și ne-a spus câteva cuvinte, pe care nu le-am uitat niciodată: “Să fiți pregătiți pentru cel mai dur concurs din viața voastră, dar și pentru cea mai frumoasă experiență pe care o veți trăi”.

”Îi învăța pe concurenți să-și folosească mult și mintea, nu numai forța fizică”

Andrei Gheorghe îi ajuta adesea pe concurenții aflați în pragul epuizării. Ori găsea cuvinte de îmbărbătare, ori salva totul cu o glumiță:

”El îi învăța pe concurenți să-și folosească mult și mintea, nu numai forța fizică. Ne întâlneam cu Andrei pe plajă, unde se desfășurau probele. Întotdeauna, înainte de probe, ne încuraja, ne spunea să fim atenți la detalii sau glumea!

Era implicat în tot. Se vedea că trăia probele alături de noi. Râdea și plângea cu noi. Când nu mai puteai, găsea el o glumiță, ca să te ridici de la pământ și să continui concursul!”, ne-a mai povestit Silvia Lăuneanu.

Întrebată de reporterii playtech.ro dacă Andrei Gheorghe era chiar atât de dur pe cât îl credeau cei din jurul lui, Silvia ne-a declarat: ”Nu mi-a părut niciodată un dur. Ci corect, curajos, un om cu suflet mare. Mi-a părut foarte rău când am auzit că ne-a părăsit. Nu se va mai naște unul ca el în 100 de ani”.

Ce spunea Andrei Gheorghe, la revenirea din Panama

  • ”A fost oribil, horror, la toate limitele la care ai fost supus vreodată. A fost ca-n armată”

La revenirea din Panama, în urmă cu 12 ani, Andrei Gheorghe povestea despre marea aventură trăită alături de concurenți. Recunoștea că și pentru el a fost o mare provocare:

“Panama e un proiect de copilărie, e Jules Verne. Metaforic, m-aş fi oprit în Panama. A fost o aventură minunată. A fost oribil, horror, la toate limitele la care ai fost supus vreodată. A fost ca-n armată. A fost când mori de somn, când te dor genunchii, când te lasă capul, când te lasă nervii, totul…

Am trecut pe la poalele vulcanului, am trecut prin ”hai să bem rom şi să-i bârfim pe băştinaşii ăştia puturoşi…” şi-am trecut prin ”ce frumoasă e cultura, vreau să mă afund în ea…” În toată perioada aia a fost o dramă experimentală, nesfârşită, a fiecărei fracţiuni de secundă”, i s-a confesat acesta, jurnalistului Mihnea Măruță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI