Andrei Duban, preferatul Elenei Ceaușescu. Ce cadouri și favoruri primea din partea ei, de fapt

Andrei Duban, preferatul Elenei Ceaușescu. Ce cadouri și favoruri primea din partea ei, de fapt
Ce cadouri primea Andrei Duban din partea Elenei Ceaușescu

Andrei Duban se bucura de cadouri și favoruri din partea Elenei Ceaușescu! Acesta devenise celebru la vremea respectivă pentru modul în care interpreta poeziile patriotice ale regimului, așa că nu a trecut neobservat în fața soției lui Nicolae Ceaușescu.

Ce credea Andrei Duban despre Elena Ceaușescu: ‘O scorpie’

Andrei Duban a făcut dezvăluiri uluitoare! Actorul a dezvăluit că o considera pe Elena Ceaușescu ca fiind o ‘scorpie’, dar soția lui Nicolae Ceaușescu îl îndrăgea și îi trimitea cadouri. Ba chiar, la un moment dat, aceasta a trimis o mașină pentru ca el să fie luat de la școală.

„A fost o chestie contradictorie. Ea mi se părea o scorpie când tăcea, mi se părea o femeie rea, după care mi-am luat așa o lecție, după unul dintre spectacole, au trimis mașina după mine la școală.

Am fost scos din clasă, nu apucasem să le spun părinților și m-au dus la Comitetul Central. Am intrat acolo în biroul președintei Organizației de Pionieri.

M-a felicitat și mi-a spus că are un cadou pentru mine de la tovarășa Elena. Eu, în momentul ăla, am zis că e la mișto.”, a mărturisit Andrei Duban într-un podcast.

Ce cadouri primea Andrei Duban din partea soției lui Nicolae Ceaușescu

De asemenea, Elena Ceaușescu i-a oferit o mașină de jucărie lui Andrei Duban, pe când actorul se afla la o vârstă fragedă.

Toți prietenii îl invidiau pentru această jucărie greu de obținut pe vremea aceea, dar actorul era darnic și îi lăsa pe toți copiii să se joace cu mașinuța oferită de soția lui Nicolae Ceaușescu.

„Când eram mai mic, mi-a oferit o mașinuță de curse, de Formula 1, care la spate avea o rotiță și o brichetă, dar am aflat mai târziu asta.

Când mergeau roțile din spate, ieșeau mici scântei, ca la brichetă”, a povestit Andrei, care a mai precizat că prietenii îl invidiau pentru această jucărie. (…) Mă invidiau toți când au văzut ce aveam, dar le-am dat-o tuturor să se joace.”, a mai spus el.

Cum a pierdut Andrei Duban un cadou din partea Elenei Ceaușescu

Elena Ceaușescu nu a uitat de Andrei Duban nici când acesta a ajuns în liceu. Soția lui Nicolae Ceaușescu i-a trimis un stilou cu peniță de aur actorului, dar acesta nu se mai bucură de cadou și în zilele noastre pentru că i-a fost furat la Revoluție.

„Mai târziu, eram deja la liceu și am primit cadou un stilou cu peniță de aur cu care ei semnau decretele prezidențiale. Nu-l mai am, mi l-au furat la Revoluție.”, a adăugat Andrei Duban.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI