23 sept. 2022 | 15:10

Andreea Tincu, designerul lui Carmen Iohannis, despre ţinuta de la înmormântarea Reginei. De ce nu ar avea dreptate Botezatu: „A fost un dresscode cerut” (Exclusiv)

Monden
Andreea Tincu, designerul lui Carmen Iohannis, despre ţinuta de la înmormântarea Reginei. De ce nu ar avea dreptate Botezatu: „A fost un dresscode cerut” (Exclusiv)
Andreea Tincu îi dă replică lui Cătălin Botezatu. Rochiile purtate de Carmen Iohannis au fost realizate în funcție de dresscode-ul cerut.

Andreea Tincu îi dă replică lui Cătălin Botezatu. Designerul vestimentar al lui Carmen Iohannis a reacționat, după ce creatorul de modă a criticat ținutele Primei Doamne de la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Fiecare apariție ar fi avut mai multe cusururi. Andreea Tincu susține că ambele rochii au fost realizate în funcție de dresscode-ul cerut de la Londra.

Andreea Tincu îi dă replică lui Cătălin Botezatu

Klaus Iohannis și Carmen Iohannis s-au deplasat, la începutul săptămânii curente, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a de la Londra. Cuplul prezidențial a participat la două evenimente importante organizate în circumstanțele stingerii din viață a monarhului: dineul de la Palatul Buckingham și slujba propriu-zisă de înmormântare.

La fiecare apariție, Carmen Iohannis a purtat ținute realizate de Andreea Tincu. Cu aceasta, colaborează încă din primul mandat al președintelui. Potrivit lui Cătălin Botezatu, ținutele nu au fost alese în mod potrivit. Creatorul de modă a criticat rochiile purtate de Prima Doamnă, acuzând decolteuri prea mari, pălării prea mici sau dresuri prea mate.

Designerul vestimentar al lui Carmen Iohannis i-a dat replică celebrului creator de modă. Andreea Tincu a susținut că rochiile au fost realizate în conformitate cu dresscode-ul primit de la Londra. Singura cerință a soției președintelui a fost ca ținutele să fie negre, să aibă decolteuri decente și lungimile să corespundă cu cele solicitate de Casa Regală britanică.

„Este o muncă de echipă în spatele oricărei ținute. Este cumva supărător să îi vezi și pe ceilalți supărați. Cătălin (Botezatu – n.r.) nu este critic de modă. Dar felul în care a pus problema, cu poza în față a doamnei Carmen, care are un decolteu absolut decent în comparație chiar cu Kate Middleton sau cu alte personalități… Să spui că trebuia să aibă un decolteu mai mic – cât mai mic? Sau că nu are dres transparent, că are dres mat. Sunt câteva aspecte deranjante. Mi s-a părut normal să dau drept la replică”, a declarat Andreea Tincu, pentru redacția Playtech-Impact.

Rochiile lui Carmen Iohannis, realizate potrivit dresscode-ului cerut

Designerul Primei Doamne a explicat că aceasta a respectat protocolul cerut de la Londra. Prima rochie, cea purtată la dineul de la Palatul Buckingham, nu a putut să fie realizată ca alte ținute dedicate recepțiilor. Chiar dacă de regulă la astfel de evenimente se poartă ținute elegante, momentul de la Londra a fost unul dramatic în istorie. Prin urmare, ținuta a trebuit să fie adaptată circumstanțelor.

În ciuda tuturor criticilor, a fost cerința Casei Regale britanice ca rochia să fie una simplă, de zi, potrivit Andreei Tincu. Aceasta a fost realizată din lână căptușită cu mătase. Chiar dacă dresscode-ul nu a impus ca ținuta să fie neagră, Carmen Iohannis a insistat asupra acestui aspect. De altfel, toți participanții la dineu au purtat ținute negre.

„A doua ținută, special pentru înmormântare, a fost, tot așa, conform unui dresscode cerut din Londra. Chiar s-a specificat pentru ziua a doua să fie un accesoriu pentru cap. Poate fi o tocă, poate fi o pălărie mai mare, poate fi cum a avut Jill Biden o chestie micuță simbolică. Dar toată lumea trebuia să aibă ceva. (…)

A doua rochie a fost din catifea de mătase. Este o combinație de vâscoză cu mătase, căptușită cu mătase. Se preferă catifeaua și se și poartă catifeaua la diverse evenimente, nu doar de seară”, a spus Andreea Tincu, într-o intervenție pentru Impact.ro.

Designerul vestimentar al Primei Doamne a României a precizat că ținutele din catifea pot fi purtate în orice moment al zilei, atât timp cât este vorba despre un eveniment important. Acest material poate schimba cu totul aspectul unei ținute negre.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro