Andreea Răducan, veste majoră. Cum vrea să-și recupereze medalia de aur de la Jocurile Olimpice

Andreea Răducan, veste majoră. Cum vrea să-și recupereze medalia de aur de la Jocurile Olimpice
Andreea Răducan se simte nedreptățită de decizia luată de CIO și speră că medalia de la Sydney îi va fi returnată

La 20 de ani de la Jocurile Olimpice de la Sydney, Andreea Răducan nu și-a pierdut speranța că își va recupera medalia de aur. Șansele sale au crescut după o decizie luată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Forul din Elveția a admis că performanțele sportivei din România nu au fost influențate prin dopaj. În 2000, Andreea Răducan a luat aurul olimpic la individual compus, dar medalia i-a fost ulterior retrasă. Asta după ce sportiva a fost testată pozitiv cu pseudoefedrină. Totul din cauza unui medicament împotriva răcelii pe care îl primise cu o seară înainte de la medicul lotului național.

Andreea Răducan mai speră să își recapete medalia olimpică de aur! 20 de ani de la podiumul românesc de la Sydney

Andreea Răducan a oferit un interviu pentru ProTV în care a vorbit despre speranțele ei ca medalia de aur să îi fie acordată din nou. Mai ales după sentința venită de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care însă nu a schimbat și decizia luată de CIO.

„N-a spus nimeni că nu se poate întâmpla asta niciodată. Cine știe, poate că la un moment dat, va fi un om cu o altfel de gândire, mult mai deschisă, și cu mai multă asumare, căci despre asta este vorba. Toată lumea vorbește despre deschiderea unei cutii a Pandorei, dacă se va face acest pas, de a mi se da medalia înapoi. Poate că lucrurile vor arăta altfel”, a spus Andreea Răducan.

La Jocurile Olimpice de la Sydney, România a avut parte de un moment istoric. La gimnastică feminin, podiumul probei de individual compus a fost ocupat în totalitate de românce. Andreea Răducan a luat aurul, pentru ca apoi să fie descalificată. Pe următoarele două poziții s-au aflat Simona Amânar și Maria Olaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI