Andreea Esca, mesaj tranșant pentru români. Cum compară pandemia cu situația din vremea lui Ceaușescu

Andreea Esca, mesaj tranșant pentru români

În urma încercării prin care a trecut ea și familia ei, după ce trei dintre cei patru membri s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus, fiecare confruntându-se cu diferite stadii ale bolii, Andreea Esca a scris un editorial despre cum s-a schimbat lumea din jurul nostru de la apariția pandemiei. Mai mult, îndrăgita prezentatoare a împărtășit cu internauții din experiența ei, spunând ce înseamnă distanțarea socială pentru un om extrovertit ca ea. Dar, nu în ultimul rând, aceasta a ținut să adreseze un gând bun oamenilor empatici care, în această perioadă, oferă ajutor celor în nevoie, mai mult ca niciodată.

Andreea Esca adordează, din nou, tema pandemiei

Emblema Pro-TV-ului a povestit, cu sinceritate, despre cum a primit, cu uimire și teamă, vestea despre existența noul virus și despre efectele tragice care au venit odată cu el.

„Nu m-aș gândit la așa ceva nici în ruptul capului. N-am fost nici măcar fan al filmelor cu asemenea teme. Nu știu dacă am avut stare să văd vreunul până la capăt. Mi-era și frică și mi se părea și S.F. Nu aș fi exclus apariția unui război, clasic sau cibernetic, a unor revolte populare cauzate de prea marile discrepanțe sociale…. dar la o boală care să schimbe mersul lumii în câteva luni și căreia să nu-i dăm de cap, cu toată știința anului 2020, nu m-aș fi gândit. La început am crezut că nu va ajunge la noi, apoi că, și dacă a ajuns, va trece repede, iar încet, încet, mi-am dat seama că va fi complicat.

Am început să ne izolăm de colegi, de prieteni, de părinți, de copii. Ce părea o soluție de moment s-a permanentizat pentru luni întregi. Am trecut de la a mă gândi că e doar o experiență la a mă înfricoșa că multe, multe lucruri riscă să se schimbe pentru totdeauna. A fost fun să dansez la trei petreceri online și să particip la câteva meetinguri pe Zoom, House Party și alte din astea. A fost de înțeles să lucrez cu o foarte mică parte dintre colegi, să intrăm prin culoare separate, să nu avem acces decât în anumite zone, să nu dăm mâna, să purtăm măști, să ne dezinfectăm etc… dar când nu se mai termină… e greu. E foarte greu. Pentru toți, și cu siguranță pentru mine, care fac parte din categoria celor care, când vorbesc, îți pun sigur mâna pe spate, pe braț, cumva. Și care iubesc viața în comunitate“, a notat Andreea Esca.

„S-au creat tabere extrem de violente“

Știrista a abordat și subiectul privitor la cele două tabere care s-au format odată cu pandemia: conspiraționiștii (sau cei care nu cred în existența virusului) și cealaltă extremă, cei care sunt mai mult decât precauți și care și-au luat măsuri drastice pentru a se proteja, care au devenit „extrem de violente“.

„S-au creat tabere adverse extrem de violente și vocale în discuțiile despre pandemie. Erau unii care știau sigur că totul e o «lucrătură» cu nu știu ce scop ascuns și care declarau că s-ar săruta fără frică cu orice trecător, și alții care nu au mai ieșit din case nici până la magazinul din colț, iar pachetele cumpărate pe net erau băgate sub lampa UV, ținute trei zile în altă încăpere, și abia apoi desfăcute. Și să dea naiba să vorbești cu cineva dintr-una din aceste categorii și să emiți vreo părere diferită sau să-ți pui vreo întrebare, că era jale. Este incredibil ce reacții avem pe timp de criză. Și nici ieșirea din ea nu mi se pare ușoară. Îți vine să iei în brațe pe cineva dar te gândești de două ori, te doare ceva dar parcă nu te-ai repezi la spital, te hotărăști să pupi pe careva și simți că nu prea îi face plăcere, poți să mergi în Grecia dar parcă nu te-ai aventura anul ăsta… Ca să nu mai pun la socoteală chiar socoteala… Adică aia despre bani. Lumea e speriată, pentru că, într-un fel sau altul, cei mai mulți au pierderi nanciare. Cu toate acestea, cred că ne-a și unit această nebunie și ne-a obligat să ne uităm mai mult în imediata apropiere“, a mai scris prezentatoarea.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI