Andreea Antonescu, într-o situație disperată. Ce boală i-au descoperit medicii

de: Ana Chivu
10 07. 2021

Andreea Antonescu se află într-o situație disperată. Artistra trece prin clipe cumplite, iar fanii sunt extrem de îngrijorați de starea ei de sănătate. Ce boală i-au descoperit medicii? Solista a declarat care a fost diagnosticul primit și cum se simte acum.

Ce boală i-au descoperit medici Andreei Antonescu?

Andreea Antonescu are parte de momente de cumpănă. Cunoscuta jumătate a trupei Andre a primit un diagnostic greu din partea medicilor. Din păcate, participarea la Survivor România 2021 a făcut-o să recapete o veche afecțiune din copilărie.

Vedeta a dezvăluit în urmă cu câteva luni că are probleme destul de grave la rinichi, iar nici acum nu se simte excelent. Cea din urmă nu a avut o stare de sănătate bună pe când era copil, iar la vârsta de doar doi ani a fost diagnosticată cu sindrom nefrotic.

Medicii i-au recomandat atunci tratamentul cu citostatice, ca să se vindece. Artista a ținut să menționeze că nu s-a mai întâlnit cu simptome de genul acesta și că totul s-a agravat chiar după participarea la show-ul sportiv din Republic Dominicană:

„Pentru mine a fost o mare surpriză, pentru că nu am mai avut simptome de genul acesta. Lucrurile s-au agravat după participarea mea la Survivor, însă nu mi-aş fi pus sănătatea în pericol dacă ştiam mai devreme de aceste probleme.

Este a doua oară în viaţa mea când am probleme de sănătate, la vârsta de 2 ani am fost internată şase luni în spital cu ambii rinichi”, a povestit aceasta, pentru cancan.ro. Cu toate astea, vedeta încearcă să gândească pozitiv și să aibă mai mare grijă de ea.

Cum se simte artista acum?

Acum sunt bine, încerc să am un regim alimentar sănătos, nu mai mănânc atât de multe dulciuri, am renunţat la mâncarea nesănătoasă şi se pare că îmi merge mult mai bine aşa.” Fanii încearcă să îi fie alături și-i transmit mesaje pozitive în care îi doresc sănătate multă. 

  • Ce este sindromul nefrotic?

Afecțiunea este o tulburare a rinichilor care determină corpul să secrete prea multă proteină în urină. Aceasta este cauzată în cele mai multe dintre cazuri de deteriorarea clustelor vaselor mici de sânge din rinichi care flirtează deșeurile și excesul de apă din sânge.

Poate provoca umflături mai ales la nivelul picioarelor și gleznelor și crește riscul apariției altor probleme de sănătate. De asemenea, boala poate crește riscul de infecții și cheaguri de sânge. Recomandarea generală pentru afecțiunea în cauză este modificarea dietei pentru prevenirea afecțiunii sau a altor complicații ale sindromului.