Vedetă TV din România, umilită la îmbarcarea în avion: „Handicapații n-au voie!”

Vedetă TV din România, umilită la îmbarcarea în avion: „Handicapații n-au voie!”

Celebra poducătoare de televiziune Ruxandra Ion acuză o angajată a companiei Blue Air că ar fi jignit-o și umilit-o pe aeroportul din Nisa.

Totul s-a întâmplat în seara de 11 aprilie la plecarea din Franța spre București, cu o cursă Blue Air. Ajunsă pe aeroport, producătoarea TV Ruxandra Ion a avut nevoie de un scaun cu rotile din cauza durerilor de picioare.

Numai că o angajată a companiei de transport aerian low-cost Blue Air i-a refuzat îmbarcarea, în ciuda faptului că pasagera – aflată într-o asemenea situație – ar fi trebuit să aibă prioritate.

Producătoarea postului Antena 1 a cerut lămuriri, dar a fost numită handicapată și a fost umilită minute bune, scriu cei de la Adevărul.

„Deşi am avut loc plătit în primul rând, am stat minute bune în picioare până să mă pot aşeza. Soţul meu care suferă de inimă a trebuit să ia pastile. (…) O şefă mă face handicapată de nenumărate ori, într-un loc public pentru care am plătit bilet, care numai de low cost nu a fost. Respect? Că sunt femeie? Că nu mai sunt tânără? Că am nişte probleme de sănătate? Că o şefă de agenţie din Nisa, Franţa nu ştie că «handicapat» e un cuvânt cu sens peiorativ, că nu are dreptul să îl adreseze nimănui, poate fi dată în judecată numai pentru asta, şi ea, şi compania Blue Air pe care o reprezintă? Că m-am simţit jignită, umilită pe banii mei, între românii mei?” Ruxandra Ion

Șefa locală Blue Air și pasagera „handicapată”

Ruxandra Ion a povestit totul într-un mesaj publicat pe Facebook:

„Aeroportul din Nisa ieri seară (11 aprilie). Cursa Blue Air pentru Bucureşti Otopeni. Din cauza problemelor cu genunchii, în situaţii în care stau prea mult în picioare, bastonul nu mai e suficient. Asistenta aeroportului îmi oferă un scaun cu rotile. Mi se spune că trebuie să mă îmbarc prima. (…)La uşa avionului stă de pază şefa agenţiei Blue Air din Nisa, care nu îi permite însoţitorului francez să mă ajute să urc în avion fără nicio explicație. Le invită pe cele două doamne şi pe ceilalţi pasageri.” Ruxandra Ion

Pasagera umilită de angajata Blue Air a încercat să afle cauza opririi sale de la îmbarcare. Nu a existat niciun motiv pentru această măsură, din contră, ar fi trebuit să se poată așeza pe locurile rezervate de la bun început, după cum explică Ruxandra Ion:

„Nici eu, nici însoţitorii mei, inclusiv domnul de la aeroport, nu înţelegeam nimic. Când întrebăm ce se întâmplă, şefa agenţiei răspunde: «Handicapaţii nu au voie în avion cât timp se face alimentarea cu kerosen». Îi răpspund frumos că nu sunt handicapată şi că am o problemă la genunchi. Ridică tonul. Soţul meu îi reproşează că se poartă aşa. Eu stau în scaunul cu rotile şi lumea se holbează la mine. Iese mecanicul de zbor. Şefa, că doamnă nu poate fi numită, îl întreabă când se termină alimentarea să îmbarce «handicapata». Omul răspunde că s-a terminat şi că mă puteam îmbarca de la început.” Ruxandra Ion

Ruxandra Ion – de la Pro TV, la Acasă TV și Antena 1

Ruxandra Ion este producătoarea serialului difuzat de Antena 1 „Fructul oprit“.

Renumită pentru lansarea unor emisiuni precum „Abracadabra” la Pro TV și a primului post de televiziune dedicat femeilor, Acasă TV, Ruxandra Ion a realizat în 2004, prima telenovelă românească, „Numai iubirea“.

Era doar începutul unei bogate serii de producții TV, precum „Lacrimi de iubire“, „Iubire ca-n filme“, „Daria, iubirea mea“, „Îngeraşii“, „Inimă de ţigan“, „Regina“, „Aniela“, „Iubire şi onoare“ şi „Pariu cu viaţa“.