ANAF pe urmele românilor. Ce măsuri a luat Fiscul pentru ca toată lumea să plătească

ANAF pe urmele românilor. Ce măsuri a luat Fiscul pentru ca toată lumea să plătească
Fiscul, pe urmele românilor din diaspora

Românii din străinătate sunt sub vizorul celor de la ANAF! Cum se va asigura Fiscul că nimeni nu scapă de plată? Iată cele două chestionare elaborate de Fisc pentru români! Una este pentru românii plecați de mai puțin de 183 de zile, cealaltă pentru cei plecați de mai mult de perioada specificată.

ANAF, pe urmele românilor din Diaspora

ANAF i-a luat în vizor pe românii din Diaspora! Noul mesaj de la Fisc îi vizează pe cei care sunt plecați de mai multe de 6 luni pe an din România. Mai mult decât atât, contribuabilii care vor urma să primească acasă notificările sunt rugați să meargă la ANAF pentru a putea lămuri situația veniturilor.

Obligația are condiția depunerii formularului: „Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România”. Iată precizările oficiale venite din partea ANAF!

AAF, pe urmele românilor din Diaspora
AAF, pe urmele românilor din Diaspora

ANAF precizează următoarele:

I. Referitor la obligația de depunere a chestionarelor privind stabilirea rezidenței fiscale

„Reamintim contribuabililor că persoanele fizice care pleacă din ţară pentru o perioadă sau mai multe perioade de şedere în străinătate care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligaţia completării şi depunerii formularului „Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România”.  De asemenea, persoanele fizice sosite în România care au o şedere în statul român pe o perioadă sau mai multe perioade care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive au obligaţia completării formularului „Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România”. Obligația depunerii Chestionarelor pentru stabilirea rezidenţei fiscale atât la plecarea din România cât și la sosirea în România este reglementată de Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1099/2016 pentru reglementarea unor aspecte privind rezidenţa în România a persoanelor fizice”
Mesajul transmis de Agenția Națională de Administrare Fiscală

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI