ANAF, cu ochii pe Biserică: Patriarhul e pus să-și plătească taxele și impozitele

ANAF, cu ochii pe Biserică: Patriarhul e pus să-și plătească taxele și impozitele

Preafericitul Daniel și-ar putea schimba lejer numele în Preatristul Daniel după somația de la ANAF. Agenția vrea banii de taxe și impozite.

ANAF l-a somat pe Patriarhul Daniel să își plătească taxele și impozitele. Numele lui Daniel Ciobotea apare pe o listă a datornicilor din Lugoj. E localitate unde actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a locuit în urmă cu mai mult timp.

Somația publică a fost emisă de Municipiul Lugoj-Direcţia Economică-Serviciul Impozite şi Taxe pe numele lui Ciobotea Dan Ilie. Acesta e numele real al șefului BOR.

Patriarhul domiciliază în București, dar ar avea proprietăți în zona natală. Acolo vrea și ANAF să-și plătească taxele și impozitele.

Divizia ANAF din Timiș a emis mai multe somații pe numele unor persoane fizice, care sunt atenționate pe această cale să-și plătească taxele și impozitele.

„În temeiul art. 47 alin.(5) din codul de procedură fiscală din 2015, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, comunică, că au fost emise acte administrativ fiscale pentru următorii contribuabili”, se arată în anunţul colectiv al ANAF din Lugoj, citat de Libertatea.

Pe numele Patriarhului există o decizie de impunere din 30 martie 2018.

Este posibil ca acesta să aibă pe numele său bunuri imobiliare în Lugoj, pentru care nu a plătit taxele datorate la bugetul de stat.

Patriarhul Daniel este născut în satul Dobreşti, din judeţul Timiş. S-a mutat la Lugoj, împreună cu familia, în adolescenţă. De altfel, Patriarhul a învăţat, între 1967 şi 1970, la Liceul „Coriolan Brediceanu” din Lugoj.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI