Mașina lui Ceaușescu, evitată de români. Ce a făcut ANAF ca să te convingă s-o iei

Mașina lui Ceaușescu, evitată de români. Ce a făcut ANAF ca să te convingă s-o iei

ANAF plănuiește licitația anului, poate de data aceasta e cu noroc. Mașina ARO, care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu va fi din nou scoasă la licitație. Însă, de data aceasta prețul de vânzare va fi mult mai mic.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat o nouă dată când pune în vânzare maşina ARO care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu. Preţul de vânzare este cu 25% mai mic decât la prima licitaţie.

Fiscul a programat pentru data de 7 martie o licitaţie pentru a vinde autoturismul marca ARO 304, care, potrivit fiscului, „a fost utilizat de fostul preşedinte al României Nicoale Ceauşescu.” Autoturismul de culoare gri a fost fabricat în anul 1977, este pe benzină și are o capacitate de 2.495 cmc. Iar în bord, mașina arată 72.453 de kilomentri.

ARO era maşina favorită a lui Nicolae Ceauşescu, deşi fostul preşedinte communist avea în garaj limuzine Buick, Mercedes sau Chrysle. Preţul de evaluarea, respectiv de pornire al licitaţiei, este de 103.125 lei este neimpozabili și nu se aplică TVA. De asemnea, prețul este cu 25% mai mic decât cel de la prima licitație.

ANAF încearcă pentru a doua oară să găsească un cumpărător pentru mașina care i-a aparținut lui Ceaușescu. Prețul autovehicului cu care acesta a debutat la prima licitație a fost de 137.500 lei. Însă, se pare că nimeni nu vrea să între în posesia acestui obiect obiect de suflet a lui Ceaușescu. Pentru doritori, taxa de participare reprezintă 10% din preţul de pornire al licitaţiei și trebuie plătită cash sau puteți timite o scrisoare de garanţie, până la data de 6 martie.

Autoturismul se află în prezent în proprietatea omului de afaceri, Ovidiu Tender. Însă, din cauza unor înşelători şi cazuri de spălare de bani dovedite, statul încearcă să recupereze banii de la acesta, prin inermediul autovehicului ARO. Acesta a fost condamnat în 2015 la 12 ani și șapte luni de închisoare în dosarul Carom.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI