Cum au furat milioane de euro cu mașini aduse din afară

Cum au furat milioane de euro cu mașini aduse din afară

Polițiștii au descoperit o grupare care făcea evaziune fiscală cu mașini aduse din străinătate în România. Este vorba despre 300 de mașini, pe care aceștia le-au vândut în țară, fără însă a le înregistra în evidențele contabile. Suma colosală de bani pe care au încasat-o din această afacere.

Potrivit IGPR, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române au făcut șase percheziţii, pe data de 31 ianuarie, în municipiul Bucureşti, dar şi în judeţul Argeș, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală cu mașini din import. Șapte suspecți urmază să fie duși la audieri, potrivit Digi24.

„În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române efectuează șase percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Argeş, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală”, anunţă IGPR.

O grupare care aducea autoturisme din Uniunea Europeană și le vindea în România este acuzată de evaziune fiscală și neplata TVA. Nu mai puțin de 300 de mașini au fost vândute în țară, la negru. Anchetatorii au calculat și prejudiciul pe care aceștia l-au adus statului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5.200.000 de lei, din care aproape 440.000 de lei îl reprezintă impozitul datorat pe venit, iar aproximativ 4.800.000 de lei reprezintă valoarea TVA datorată,

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că persoanele cercetate ar fi achiziţionat, din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unei societăţi comerciale pe care ar fi controlat-o, peste 300 de autoturisme, iar ulterior, le-ar fi comercializat către clienţi din România, fără a le înregistra în evidenţele contabile, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscal”, conform poliției române (IGPR).

Ancheta se desfășoară cu ajutorul specialiştilor criminalişti şi al poliţiştilor de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), în cadrul unui dosar penal, care se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI