ANAF, anunțul pentru toți contribuabilii. Totul va fi picat luni 8 iunie, în aceste ore

ANAF, anunțul pentru toți contribuabilii. Totul va fi picat luni 8 iunie, în aceste ore
ANAF, anunțul pentru toți contribuabilii. Totul va fi picat luni 8 iunie, în aceste ore. idvice.ro

Site-ul ANAF nu va funcționa luni timp de mai multe ore. Luni, 8 iunie, în intervalul orar 7:00-10:00, site-ul Agenția Națională de Administrare Fiscală nu va putea fi accesat.

ANAF, anunțul pentru toți româniiii. Totul va fi picat luni 8 iunie, în acest interval orar

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că luni, 8 iunie, site-ul instituției nu fa funcționa timp de trei ore, între orele 7:00-10:00.

Luni, 8 iunie 2020, în intervalul orar 7:00 – 10:00, portalul ANAF va fi indisponibil, din cauza unor operaţiuni de mentenanţă. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente create şi vă mulţumim pentru înţelegere”, a informat Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Site-ul Anaf nu va funcționa luni, 8 iunie, timp de 3 ore
Site-ul Anaf nu va funcționa luni, 8 iunie, timp de 3 ore. Sursa foto: realitatea.net

Cum te înregistrezi pe portalul ANAF pentru a depune informaţiile fiscale

Pe de altă parte, ministerul Finanțelor a transmis contribuabililor, în vara lui 2018, o scrisoare care conţine informaţii pentru înregistrare. Scrisoarea primită pentru înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV ) conţine un număr care se va utiliza la înregistrare.

Pentru înregistrarea în SPV, sunt necesare următoarele informații:

1. Numărul documentului format din 12 cifre, înscris în partea stângă-sus a primei pagini a scrisorii primite.

2. Codul Numeric Personal (CNP) sau Numărul de Identificare Fiscală (NIF), înscris sub numărul documentului.

3. Seria și numărul actului de identitate.

4. Adresa de e-mail proprie.

5. Numărul telefonului mobil personal.

6. Un nume de utilizator ales pentru autentificarea în SPV.

7. O parolă necesară autentificării în SPV. Aceste informații trebuie completate în formularul web disponibil pe portalul ANAF în secțiunea ”Spațiul Privat Virtual” → ”Înregistrare utilizatori persoane fizice şi juridice” → ”Persoane fizice/Înregistrare utilizatori”, alegând Tipul de aprobare ”Verificare număr document”.

ANAF a publicat proiectul noii declarații unice

ANAF a publicat proiectul noii declarații unice care permite acordarea de bonificații contribuabililor care își achită obligaţiile fiscale anuale. Astfel, contribuabilul determină obligațiile fiscale de plată, prin diminuarea obligațiilor fiscale datorate cu valoarea bonificației.

Având în vedere aceste modificări legislative, este necesară modificarea și completarea formularului “Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”, precum şi a instrucţiunilor de completare ale acestuia, aprobate prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr.139/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.47/23.01.2020”, arată nota de fundamentare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI