ANAF, anunț pentru toți contribuabilii. Câți bani primești dacă ești bun-platnic și ce ar trebui să mai faci pentru asta

ANAF, anunț pentru toți contribuabilii. Câți bani primești dacă ești bun-platnic și ce ar trebui să mai faci pentru asta
Bonusuri de la ANAF pentru români. Care este condiția?

ANAF vine cu o veste bună! Contribuabilii se pot bucura de un beneficiu anume, dacă vor urma să îndeplinească o singură condiție. Mirela Călugăreanu, președintele ANAF, a făcut anunțul în cursul zilei de sâmbătă. Acesta a elaborat un proiect aparte cu care vine în ajutorul românilor.  Care este beneficiul de care se vor bucura cei care îndeplinesc singura condiție pentru acesta?

ANAF dă bonusuri! Românii au o singură condiție de îndeplinit

Președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, a anunțat sâmbără că a elaborat un proiect de act normativ care vine în ajutorul românilor. Aceasta a susținut că a realizat proiectul aferent cu ajutorul unui studiu de impact care îi vizează pe cei care plătesc la timp.

„Am realizat studiul de impact pe acest segment al celor care îşi plătesc impozitele şi taxele la timp. Am identificat contribuabilii care se regăsesc în situaţia de a putea fi premiaţi. Reprezintă un număr semnificativ. A fost creionat proiectul de act normativ care reglementează două aspecte: cum avem aşa-zisa listă neagră, vom avea trimestrial, în acelaşi ritm, lista albă, iar pe de altă parte proiectul de act normativ vizează acordarea unui bonus de 3% din sumele achitate integral şi la termen de către bunii plătitori”
Mirela Călugăreanu

Proiectul are două posibiliăți prevăzute: acordarea anuală a bonusului sau acordarea acestuia la fiecare termen de plată. De asmenea, se anunță că actul normativ începe de la 1 ianuarie 2020, acompaniat de două abordări.

„În gândirea noastră a fost procentul aplicat la suma respectivă, suma integral declarată şi achitată însă în curând acest proiect va fi supus unei largi dezbaterii publice şi vom ţine seama de toate propunerile ce vor fi formulate”
Mirela Călugăreanu

Bonusuri de la ANAF! Ce români vor beneficia de acestea
Bonusuri de la ANAF! Ce români vor beneficia de acestea

De ce s-a renunțat la listele negre?

În ceea ce privește lista neagră a ANAF, aceasta a fost eliminată în cazul persoanelor fizice, din cauza unor probleme ale instituției în cauză, motiv pentru care s-a renunțat la obligativitatea de a pune pe cineva pe acestea. Tocmai din acest motiv s-a simțit nevoia de a crea un instrument pentru cei care sunt buni plătitori, dat fiind faptul că pentru persoanele fizice și juridice care s-au confruntat cu dificultăți financiare reale s-a aprobat Ordonanța 6.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI