Primăvara este anotimpul în care totul prinde viață. În această perioadă, gospodarii încep să planteze răsadurile și se îngrijesc pomii, vița-de-vie și tot ce mai au prin grădină, pentru ca recolta din toamnă să fie una bogată. Hai să vedem, așadar, cu ce trebuie stropită via pentru a avea struguri din belșug la final de sezon.
Momentul înfloririi viței-de-vie, în primăvară, este perioada ideală pentru a aplica anumite soluții ce vin să protejeze planta de cele mai comune afecțiuni, precum mana sau făinarea. Acestea ajută, de asemenea, ca producția să fie una bogată, iar strugurii să fie gustoși și sănătoși. tratamente ajută ca producția să fie una bună, iar strugurii să fie sănătoși.
Ce este important de știut e că via trebuie stropită de 6-7 ori din primăvară și până la recoltare. Cele mai importante sunt tratamentele cu soluții fungicide, care vin să protejeze planta împotriva manei și a făinării. Atunci când vița de vie intră în perioada de vegetație, este posibil ca frigul să strice recolta. Temperaturile scăzute care se pot înregistra uneori pe început de primăvară pot afecta mugurii apăruți.
Așadar, prima stropire a viei se face după tăierea ramurilor uscate, când se poate aplica o soluție de fungicid cupric, precum și un insecticid. Cu cât aceste fungicide se aplică mai devreme, cu atât vor fi mai eficiente, informează specialiștii.
Citește și: Data limită până la care trebuie tunsă vița de vie primăvara. Așa vei avea o recoltă bogată
Mai apoi, planta poate fi stropită cu soluții speciale care vin ăs o protejeze de mană, antracnoză și necroză bacteriană. Aceste produse se găsesc în magazinele specializate, iar cantitatea necesară este de 1,4-4 kg la un hectar de vie. Există și soluții pentru a combate putregaiul negru, o altă afecțiune care se întâlnește adesea. În acest caz, se folosește 1-1,5 kg de soluție la hectar.
Următoarea stropire, după înflorire, se face atunci când încep să se formeze strugurii. De asemenea, un alt moment-cheie pentru a stropi via este atunci când strugurii sunt cât bobul de mazăre.
Citește și: A aruncat bicarbonat de sodiu în grădină și a descoperit un truc genial. E secretul primăverii