Amestecul plin de sănătate care îți ține imunitatea în picioare. Ingredientul secret e ocolit de români

Amestecul plin de sănătate care îți ține imunitatea în picioare. Ingredientul secret e ocolit de români
Dovleacul, ingredientul secret, pentru imunitate

Nu este niciodată distractiv să te îmbolnăvești, mai ales anul acesta. Există multe soluții care ne pot ajuta să ne menținem imunitatea ridicată. Multe dintre ele conțin ingrediente cu proprietăți deosebite, pe care de cele mai multe ori le ocolim. Puțină lume știe că dovleacul are proprietăți curative excepționale.

Dovleacul, ingredientul secret, pentru imunitate

Cele mai multe amestecuri, siropuri, conțin ingrediente cu multe vitamine, de la Vitamina A, la Vitamina C. Toate sunt remedii bune pentru sănătate și pentru menținerea imunității ridicate. Printre amestecurile miraculoase se numără și cel cu ghimbir, lămâie, miere, lime și miere. Ingredientul secret, de care multă lume fuge, este dovleacul. Potrivit dieteticienilor, dovleacul are unele beneficii cu adevărat uimitoare pentru sănătate.

Da, dovleacul în sine este sănătos, iar beneficiile pe care le oferă cu adevărat sunt bogăția de calorii, nutrienți, fibre. Este o sursă excelentă de vitamina A antioxidantă, care este importantă pentru sănătatea ochilor și poate încetini dezvoltarea degenerescenței maculare. O ceașcă de dovleac conține 197% din valoarea zilnică recomandată pentru vitamina A.

Dovleacul este, de asemenea, o sursă bună de vitamina C. Obțineți 17% din valoarea zilnică recomandată dintr-o ceașcă, care vă ajută să vă consolidați sistemul imunitar, și chiar vă scade riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.

Amestecul excelent pentru imunitate

Dovleacul este o sursă bună de potasiu și magneziu, minerale sănătoase pentru inimă de care majoritatea oamenilor nu se satură. Mai mult, oferă fibre care umplu intestinele, care ar putea ajuta la scăderea colesterolului.

Având atâtea proprietăți, despre care mulți s-ar putea să nu fi știut, ne-am gândit să vă recomandăm un amestec plin de sănătate pentru imunitatea voastră, având ca ingredient de bază dovleacul. Aveți nevoie pentru acest amestec de 300 de grame de dovleac, o rădăcină de ghimbir, o lămâie bio, un lime și 200 de grame de miere.

Dovleacul se taie în cubulețe, vorbim de miez, la fel și rădăcina de ghimbir, iar lime-ul și lămâia le tăiem cu coajă cu tot, dar fără să folosim și semințele acestora. Nu necesită fierbere, doar trebuie să le introduceți într-un blender și să le pasați până ce obțineți un amestec consistent. Se pune într-un borcan și se ține la rece. Din produsul realizat puteți lua o linguriță pe zi, pe stomacul gol.

În afară de proprietățile curative, dovleacul se mai poate folosi și la alte preparate, cum ar fi plăcinta cu dovleac, cartofi prăjiți de dovleac cu ketchup picant, salată de dovleac prăjit cu rodie, sau la prepararea pastelor cu dovleac și parmezan. Nutriționiștii spun că, indiferent cum ar fi preparat, dovleacul nu își pierde din proprietăți. Așa că, baftă la dovleac!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI