Florile oferă culoare grădinii noastre sau camerei, dar au nevoie de îngrijire constantă. Dăunătorii sunt cei mai mari dușmani, iar dacă nu vreți să folosiți ingrediente cu chimicale, avem amestecul perfect pentru dumneavoastră.
Grădinarii știu că afidele se numără printre cei mai periculoși dăunători pentru plante. Modul în care acționează aceștia este prin înțeparea plantelor noastre pentru a extrage seva.
În cele din urmă, planta moare pentru că nu mai are destulă sevă. Pentru a scăpa de ele, multă lume apelează la soluții chimice din comerț, ceea ce nu este o decizie rea, dar pentru cei care își doresc să folosească soluții naturale, avem amestecul perfect.
Tot ce trebuie să faceți este să pulverizați un spray puternic făcut din ulei de măsline și bicarbonat de sodiu. Iată pașii pe care trebuie să-i urmați, sunt foarte simpli:
Această soluție poate fi folosită în mod regulat, mai ales primăvara, când toate afidele eclozează în același timp. Nu uitați să pulverizați vârfurile, dar și partea inferioară a frunzelor. Pentru că afidele se ascund adesea sub frunze.
De asemenea, soluția funcționează la fel de bine pe plantele de interior, cât și pe cele din grădină.
Datorită texturii sale, uleiul de măsline are puterea de a sufoca insectele mici precum afidele. Acesta este motivul pentru care uleiul de măsline este esențial, deoarece intră în contact direct cu aceste creaturi care ne distrug plantele.
În ceea ce privește bicarbonatul, acesta ajută la igienizarea frunzelor contaminate și la eliminarea oricăror larve de afide. Mai mult de atât, nu uitați să turnați acest amestec pe solul din jurul plantelor afectate.
Amestecul funcționează pentru toate plantele și florile, cum ar fi trandafirii, muscatele, iedera, roșiile, căpșunii, lavanda, menta, busuiocul și multe altele.
Una dintre cele mai bune modalități de a scăpa de afidele în mod natural este cu gărgărița, care este cel mai mare dușman al ei. Vremea umedă și apoi caldă favorizează ecloziunea afidelor și apariția unor boli precum mucegaiul pudra, mucegaiul etc.
Dacă nu putem face nimic împotriva capriciilor vremii, putem fi vigilenți și urmărim cel mai mic semn de boală. Este recomandat să evitați udarea în timpul zilei când este mult prea cald. În schimb, udați florile pe seară, când soarele nu este atât de puternic.