Amestecul banal care este perfect pentru orhidee. Așa vor înflori spectaculos

Amestecul banal care este perfect pentru orhidee. Așa vor înflori spectaculos
Ce amestec trebuie să folosești pentru orhideea din casa ta?

Orhideea este una din cele mai frumoase și apreciate flori de apartament din lume. Ea este foarte specială, are culori incredibile care oferă camerelor tale o altă imagine și este ușor de îngrijit. De asemenea, oferă o stare bună și ne duce cu gândul la misterele orientului și la dragoste. Planta este învăluită și de un aer sacru. Ca oricare altă floare, are nevoie de îngrijire atentă și de anumite condiții pentru a se dezvolta normal. Cum poți să o ajuți să arate fantastic doar cu un amestec simplu? Cu siguranță ai ingredientele la tine în bucătărie.

Truc pentru orhidee: amestecul special pentru îngrijirea lor

Orhideea este preferată de mulți oameni care vor să își înfrumusețeze apartamentul. Ea este perfectă și pentru unele camere mici sau pentru un hol care are nevoie de un plus de imagine.

Desigur că are nevoie de anumite condiții pentru a se dezvolta normal. Trebuie să îi asiguri temperatura optimă, să o uzi regulat și să o hrănești așa cum se cuvine, dar să nu uiți să o poziționezi departe de razele soarelui.

Nu ai nevoie de îngrășăminte speciale pentru a o ajuta să-și întărească sistemul radicular. Ingredientele de care ai nevoie sunt cu siguranță în câteva din dulapurile din bucătărie. Mai exact, ai nevoie de orez și apă.

Pune un pahar de orez într-o tigaie și usucă boabele la foc mic preț de 3 minute pentru a elibera compușii de care planta are nevoie. Macină boabele cu o râșniță și amestecă pulberea obținută cu apă clocotită. Proporția trebuie să fie de o lingură de pulbere la un pahar de apă.

Când trebuie să îl folosești?

Este foarte important să aștepți ca amestecul să se răcească, ulterior să îl pui pe pământul florii. Udă orhideea cu această soluție o dată la 30 de zile. Vei vedea cum frunzele ei vor fi mai puternice și ea va avea flori mai mari și mai frumoase.

De asemenea, culorile sunt mai vii datorită amestecului, iar durata sa de viață este una mai lungă. Dacă observi că frunzele inferioare se ofilesc la capete și se lasă în jos, atunci planta are nevoie de mai multă apă.

Dacă frunzele sunt moi și deja încep să putrezească, înseamnă că o uzi prea des. Trebuie să existe un echilibru. Mai mult decât atât, soluția menționată din orez și apă crește rezistența sa în fața dăunătorilor care sunt chiar mai periculoși pentru aceasta în sezonul cald.