Amenzi uriașe pentru Lidl, Kaufland și Dedeman. Vestea care i-a șocat pe toți în România

Amenzi uriașe pentru Lidl, Kaufland și Dedeman. Vestea care i-a șocat pe toți în România
Amenzi uriase pentru Lidl, Kaufland si Dedeman. Vestea care i-a socat pe atoti în România

Vești proaste pentru supermarketurile Lidl, Dedeman și Kaufland. Retailerii au primit amenzi usturătoare de 17.000 de lei, după ce oficialii de la ISU au desfășurat o serie de controale pe linia respectării măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor premergător Sărbătorilor de Iarnă.

De ce au fost amendate magazinele mari din Sibiu

Cele mai mari supermarketurile și magazine din Sibiu au primit sancțiuni incredibile din partea celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după o serie de controale realizate cu doar câteva zile înaintea Crăciunului. Ce nereguli au descoperit inspectorii în Dedeman, Kaufland și Lidl.

„Premergător Sărbătorilor de Iarnă, în scopul asigurării unui climat de siguranță și protecție împotriva incendiilor pentru cetățenii sibieni, cadrele Inspecţiei de Prevenire au desfășurat activități de îndrumare, control și informare preventivă în spaţii cu aflux mare de persoane (supermarket-uri, magazine) și unități de alimentație publică de pe raza județului Sibiu, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol ori a potenţialelor cauze de incendiu, precum și pentru respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a declarat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Potrivit specialiștilor, în perioada 1 decembrie – 17 decembrie 2021 au fost realizate 10 controale, în urma cărora au fost găsite 48 de nereguli în marile supermarketuri.

Dintre acestea, 3 nereguli au fost soluționate pe timpul desfășurării verificărilor, 20 de nereguli au fost sancționate cu avertismente, iar alte 7 nereguli au fost amendate cu sume uriașe, în valoare de 17.000 de lei.

Sfaturi de la ISU pentru a preveni situațiile de urgență

În scopul prevenirii, pe viitor, a unor asemenea situații de urgență, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cpt. Dumitru Croitoru din judeţul Sibiu le propun cetăţenilor câteva recomandări. De exemplu, înainte de a părăsi biroul, locuința sau spațiul comercial este important să:

  • verificaţi instalaţia electrică, instalaţia de alimentare cu gaze şi mijloacele de încălzire
  • asigurați-vă că nu aţi uitat mijloace de încălzire electrice sau alţi consumatori electrici sub tensiune;
  • aţi oprit alimentarea cu gaze a sobelor sau a aparatelor de gătit;
  • aţi stins focul în sobele alimentate cu combustibil solid.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cpt. Dumitru Croitoru al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate, relatează cei de la Ora de Sibiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI